• De Nieuwe band, met tweede van rechts André Stubbe.
• De Nieuwe band, met tweede van rechts André Stubbe.

'De Nieuwe Band' boeit met meezingers

schoonhoven • In het centrum van Schoonhoven wordt zaterdag 9 juli weer het jaarlijkse Zomer Muziekfestival gehouden. Bands en deejays laten van zich horen in cafés en op terrassen.

Een van de publiekstrekkers is De Nieuwe Band. Zij treden weer op bij café Carte Blanche. "We kijken er naar uit, want het is altijd reuze gezellig", zegt André Stubbe. "Het wordt een mooi feest, met volop mogelijkheden tot dansen, meezingen en mee springen."

Carte Blanche is geen onbekend terrein voor de Schoonhovenaar –inmiddels woonachtig in Stolwijk- want ook met zijn vorige bands Simple Simon en Hit The Ceiling stond hij regelmatig op het podium van het café aan de Veerstraat.

Met De Nieuwe Band treedt André Stubbe sinds 2010 op in tentfeesten, op schuurfeesten, tijdens carnaval en oktoberfesten. "We vinden het spelen van één stijl nogal eentonig en hebben dan ook een breed repertoire: van de Oostenrijkse dijenkletser tot de hardrock van Van Halen. Vooral met meezingers weten we te scoren. Het publiek heeft daar een belangrijke stem in."

De band trad regelmatig voor ruim duizend toeschouwers. "Dat is en blijft een fantastische ervaring", memoreert André Stubbe, in het dagelijks leven verkoper bij een groothandel voor de bouw en industrie.

De Nieuwe Band ontstond omdat de bandleden allemaal een beetje klaar waren met hun vaste eigen bandjes. Twee andere bandleden komen uit Waverveen en Vinkeveen. In deze regio treden ze dan ook het meest op. Voor Schoonhoven is het Zomer Muziekfestival een mooie gelegenheid om (opnieuw) kennis te maken met de band.

Ondanks de hoge gemiddelde leeftijd -André is bijvoorbeeld 56, drummer Gerard 67- denken de bandleden niet aan stoppen. "Het klikt onderling en we kunnen het publiek getuige de positieve reacties nog steeds vermaken. Zolang we er plezier in houden, gaan we door."

Het Zomer Muziekfestival is zaterdag 9 juli van 20.00 tot 01.00 uur.

Robert van der Hek