• V.l.n.r. Gerrit Slob, Robin, Peter van der Wal en Jan Vente.
• V.l.n.r. Gerrit Slob, Robin, Peter van der Wal en Jan Vente. Foto: gemeente Krimpenerwaard

Garantiebaan: 'Het gaat niet alleen om geld'

krimpenerwaard • De gemeente Krimpenerwaard heeft in juni opnieuw een garantiebaan bij een bedrijf gerealiseerd.

Robin is deze maand met een garantiebaan officieel aan de slag gegaan bij hoveniers- en aannemingsbedrijf Van der Wal BV in Berkenwoude. Hij werd daarbij in het zonnetje gezet door wethouder Jan Vente en zijn nieuwe werkgever, Peter van der Wal.

Dankzij grote werkgevers zoals Van der Wal BV of het multidisciplinaire bedrijf Kruiswijk uit Vlist, maar ook door kleine werkgevers, slaagt de gemeente erin om mensen met een arbeidsbeperking succesvol aan het werk te helpen.

Wethouder Jan Vente is er blij mee: "Door het creëren van deze baan doet Robin mee in de maatschappij en heeft hij geen uitkering meer nodig. Van der Wal BV heeft naast deze garantiebaan nog meer mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in dienst genomen. Het bedrijf laat zien dat werkgevers bereid zijn in mensen te investeren. Ik hoop dat andere bedrijven in de Krimpenerwaard dit voorbeeld volgen."

Ook de gemeente zelf heeft twee mensen met een garantiebaan binnen de organisatie werken. "Een derde garantiebaan wordt binnenkort ingevuld", aldus de wethouder.

Ook Peter van der Wal, eigenaar van Van der Wal BV, is enthousiast. "Robin heeft eerst twee maanden bij ons op proef gewerkt. Dan zie je iemands kansen. Hij ligt goed in de groep en levert met begeleiding prima werk. Voor Robin is het goed om aan het werk te zijn en wij geven op deze manier invulling aan maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemerschap. Je moet als bedrijf niet alleen naar het geld kijken, maar ook naar de mensen."

Dit jaar heeft Van der Wal BV dan ook, naast deze garantiebaan, twee Wajongers, één WW'er (60+) en dertien mensen uit de bijstand een nieuwe werkplek gegeven.

Vente tenslotte: "Iedereen doet mee naar vermogen. Dat is de basis van de Participatiewet en de reden voor de overheid om tot 2026 samen met werkgevers 125.000 extra banen, garantiebanen, te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking."