• Dirk Zeelenberg presenteert de veiling.
• Dirk Zeelenberg presenteert de veiling. Foto: wijntjesfotografie.nl

Wegdromen met Dirk Zeelenberg

schoonhoven • Wie geen oog had voor de fraaie woonbeurs 'Woon Dromen' kon nog altijd wegdromen met acteur Dirk Zeelenberg.

Hij was donderdagavond door initiatiefneemster Lidy Zwijnenburg, directeur van AV2/De Wooncoaches, ingehuurd als presentator om de gasten te vermaken en dat deed hij met verve. Diverse bezoekers wilden na afloop graag met hem op de foto.

"En dat was ook precies de bedoeling. Ik weet dat veel vrouwen deze acteur van de televisieserie 'Divorce' sympathiek en aantrekkelijk vinden. Dan heb je meteen een enthousiaste schare in huis. Hun mannen volgen dan vanzelf", aldus een tactische Lidy Zwijnenburg.

Het samenzijn met genodigden had plaats aan de Broeikweg in Schoonhoven Oost, in de voormalige metaalwarenfabriek van Maarten Littel. Hij verhuisde vorig jaar naar een groter pand op bedrijventerrein Zevender en hoopt de loods te kunnen slijten. De forse werkplaats was een prima plek voor de vele meubels en accessoires, die AV2 de afgelopen jaren inzette om de verkoop van woningen te bevorderen.

"Van tijd tot tijd moet je het assortiment vernieuwen. Daarom bieden we onze woonproducten aan tegen scherpe prijzen", aldus Lidy Zwijnenburg.

Veiling

Bij de aftrap van de woonbeurs hoorde ook een veiling van diensten en waren, die in totaal 5.400 euro opleverde. Notaris Wim Vonk hield daarbij een oogje in het zeil. Dit bedrag gaat naar het Thomashuis in de Havenstraat, waar Lennart Kraaijveld en Karin te Winkel -twee zorgondernemers- verstandelijk beperkte bewoners begeleiden in een huiselijke omgeving. "Wij zijn uiteraard enorm blij met dit bedrag, dat we voor de inrichting van de tuin willen besteden. Toen de organisatie ons informeerde over 'een goed doel' dachten we aan een bijdrage van een paar honderd euro. Dat blijkt iets hoger te zijn", aldus een blije Karin te Winkel.

Pieter van der Laan