• Exclusief optreden voor de toegestroomde fans.
• Exclusief optreden voor de toegestroomde fans. Foto: Adri Verhoeven

Bergambacht loopt uit voor Nina

bergambacht • Idols-winnares Nina den Hartog is zaterdag gehuldigd in haar woonplaats Bergambacht. Als verrassing voor alle fans zong ze vanaf het bordes van het voormalige gemeentehuis niet alleen haar single 'Lights go out', maar ook haar tweede plaat 'It will rain'.

'Het best bewaarde geheim van de Krimpenerwaard'. Zo omschreef wethouder Dilia Blok de winnares van Idols. Naast het hele gezin Den Hartog waren ook beide oma's meegekomen om het feestje mee te vieren. En Bergambacht was enthousiast. Het hele Raadhuisstraat trilde op z'n grondvesten tijdens en na het optreden van Nina. Een oorverdovend applaus viel haar ten deel.

Dilia Blok had natuurlijk alleen maar lovende woorden voor Nina. "Jij hebt bewezen dat een gewoon meisje uit een gewoon dorp geen glitterpakje aan hoeft te trekken om tot idool gekozen te worden. Geweldig dat je door gewoon jezelf te blijven je droom kunt naleven: je geld verdienen in de muziek." De wethouder memoreerde nog even aan de avond toen duidelijk moest worden of Nina de finale van Idols 2016 zou halen of niet. "We hadden een raadsvergadering en er lag een lastig onderwerp op tafel, maar voor het goede nieuws dat Nina den Hartog uit Bergambacht door mocht naar de finale was echt wel even tijd." Vanzelfsprekend waren er bloemen, maar Nina kreeg ook een microfoon van chocolade.

Namens de winkeliers sprak voorzitter Eric Elbertse van Winkelhof Bergambacht mooie woorden over Nina. Ze kreeg een flink aantal cadeaubonnen mee naar huis. "Als jullie deze ster nogmaals willen ontmoeten, doe je er goed aan regelmatig alle winkels in de Winkelhof te bezoeken, want met deze bonnen kan ze lekker gaan shoppen", sprak Dilia Blok.

Buurtvereniging Uitbreiding Dorp had, naast een oorkonde, een gouden microfoon voor de winnares. Deze liet spreekstalmeester Rob Geus vergezeld gaan van een uitnodiging om tijdens het komende Straatwroeterskamp in augustus op te treden. Nina bedankte op haar beurt de organisatie van deze huldiging, maar vooral ook de inwoners van Bergambacht voor hun support in de afgelopen maanden.

Adri Verhoeven