• Lidy Zwijnenburg: 'Alle aspecten komen op de beurs aan bod.
• Lidy Zwijnenburg: 'Alle aspecten komen op de beurs aan bod." Foto: Adri Verhoeven

Lidy Zwijnenburg (AV2) presenteert nieuw concept

'Woon Dromen' in bedrijfsloods

schoonhoven • Het staat allemaal te gebeuren op de woonbeurs 'Woon Dromen', die op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni wordt gehouden in het voormalige pand van Maarten Littel aan de Broeikweg 35 in Schoonhoven.

Lidy Zwijnenburg, directeur van AV2/De Woningcoaches, is de initiatiefnemer van dit nieuwe concept, dat door woonondernemers in Schoonhoven na twee brainstormsessies werd omarmd. Maarten Littel en Schep Makelaardij haakten meteen in als hoofdsponsors en namen in hun kielzog ontwikkelaars, bouwers, verzekeraars, (tuin)architecten en klusbedrijven mee. "Alles komt aan bod op dit evenement", zegt Lidy Zwijnenburg. "Tijdens de laatste Waardborrel voor regionale ondernemers kreeg dit idee gestalte. Maarten Littel wenste zijn pand voor het voetlicht te brengen en ik zag voordelen in een combinatie met een samenzijn met ondernemers en particulieren. Dat leidde uiteindelijk tot de organisatie van deze unieke woonbeurs. De verwachtingen zijn hooggespannen. Donderdagavond is de aftrap met de Schoonhovense ondernemers en vrijdag (13.00-22.00 uur) en zaterdag (10.00-18.00 uur) is het pand geopend voor het publiek. Iedereen kan straks lekker wegdromen op deze beurs. Die dromen willen wij vervolgens graag verwezenlijken en dat geldt uiteraard voor alle deelnemers."

Lidy Zwijnenburg is het gewend om woonproducten in de markt te zetten. Haar onderneming AV2 behoort qua woningen inmiddels tot de top-vijf van medialeveranciers in Nederland. Jaarlijks worden zo'n 5.000 woningen door haar coaches opgepimpt en gefotografeerd voor de verkoop. Deze aanpak is zeer succesvol. Intussen werkt AV2 nauw samen met Funda en Realworks, software-onderdeel voor de makelaars van de NVM. "We hebben nu zelfs in Duitsland een woning aangepakt. Een aantrekkelijke woning spreekt kandidaat-kopers aan. We hebben tijdens de recessie kunnen profiteren van de stagnerende woningmarkt. Het enige nadeel was dat we veel producten en aanpassingen van de woningen moesten voorfinancieren. Dat gaf best wel eens hoofdbrekens. Gelukkig zijn we sterk uit de strijd gekomen."

Het inrichten van Maarten Littels voormalige metaalwarenfabriek is de eerste klus die deze week plaatsheeft. Daarvoor zijn alle verloven ingetrokken. Uitbater Michiel Boon van restaurant Lekkerr zorgt voor de catering en de sfeervolle aankleding. Acteur Dirk Zeelenberg ('Divorce') is aangetrokken voor de presentatie op donderdagavond. Dan wordt ook een video over Schoonhoven getoond, die met een drone is gemaakt. Lidy Zwijnenburg vertelt aan de hand van een bedrijfsfilm de ideeën achter haar concept Woon Dromen. In haar ogen moet deze woonbeurs een blijvertje worden. "In eerste instantie is dit evenement bedoeld voor Schoonhovenaren, maar uiteraard is regionale uitbreiding op termijn mogelijk. Ik krijg nu al verzoeken van woonondernemers uit Lekkerkerk om deel te nemen aan de beurs."