Nieuwe aanwas voor HLTC Bergvliet

haastrecht • Net als veel andere tennisverenigingen in Nederland heeft ook HLTC Bergvliet te maken met een teruglopend ledenaantal. Dankzij enkele nieuwe initiatieven zit de Haastrechtse tennisvereniging echter weer in de lift.

Bergvliet is op het vernieuwde sportcomplex de samenwerking aangegaan met tennisschool tennis4U. "Dit is een tennisschool met nieuwe ideeën, die samen met onze vernieuwde jeugdcommissie de familiesport die tennis is weer op de kaart wil zetten", geeft voorzitter Wim van Velzen aan. "De eerste resultaten zijn een vernieuwd enthousiasme en zes nieuwe jeugdleden."

Deze maanden kunnen belangstellenden gebruik maken van het zomerlidmaatschap. "Zomerleden kunnen niet alleen les nemen bij onze clubtrainer Marijn Min, maar nu ook iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur onder begeleiding van enkele leden kennismaken met de tennissport in het algemeen en onze vereniging in het bijzonder. Het is een succes: op dit moment hebben zich 21 zomerleden ingeschreven en de aanmeldingen komen nog steeds binnen."

Bergvliet maakt zich ook weer op voor enkele jaarlijks terugkerende en drukbezochte evenementen, zoals het Asbest Assist 40-plus toernooi en het 2Orange Open. Het 40-plus toernooi voor 40+ spelers en speelsters in de categorieën 6/7, 7/8 en 8/9 begint op vrijdag 15 juli en wordt zaterdag 16 juli afgesloten met de traditionele barbecue. Het 2Orange wordt van 6 t/m 14 augustus gespeeld. Van Velzen: "Het motto is 'Kennismaken', dat extra wordt benadrukt tijdens de themadag op donderdag 11 augustus. Dit wordt een dag waarop allerlei activiteiten worden georganiseerd, zoals een clinic voor de jeugd/senioren en een demonstratiewedstrijd van top-20 spelers van Nederland." De inschrijving voor beide toernooi is inmiddels geopend. Meer informatie is te vinden op www.bergvliet.nl

Van Velzen tot slot: "Hopelijk zet Kiki Bertens na haar goede prestatie op Roland Carros ook op Wimbledon het Nederlandse tennis verder op de kaart en kan ze samen met haar coach Raymond Sluiter deze mooie sport de aandacht en publiciteit geven die het verdient. Daar plukken wij dan ook de vruchten van."