Alleen maar eerste plaatsen voor Koguryo

krimpen a/d lek • Sportcenter Koguryo heeft zaterdag in Pijnacker hoge ogen gegooid tijdens de internationale Holland-Cup ITF Taekwon-do 2016. Alle deelnemers van de sportschool uit Krimpen aan de Lek eindigden bij het sparren op de eerste plaats.

"Het was weer een uitdaging om ons met de A-klasse vechters te meten in de internationale top. Alleen de deelname uit het buitenland viel tegen. Er waren ongeveer tien landen vertegenwoordigd", aldus Chiel Rombout namens de Krimpense sportschool.

Bij het sparren behaalde Quinten van Ooijen een knappe eerste plaats in de klasse junioren tot 62 kilo. Shannon Wouters (senioren -68 kilo) versloeg in de finale een Engelse, die tweede was geworden op de laatste wereldkampioenschappen. Liza Mauritz heerste in de klasse senioren tot 62 kilo. Zij was voor iedereen te sterk. Gaby Loccateli wist ondanks een trainingsachterstand de klasse tot 56 kilo te winnen. Nina Meppelder had het makkelijk in de +75 kilo-klasse en won ook zonder moeite de finale. The Chaiyong had de zwaarste poule in de klasse tot 63 kilo. Hij schakelde alle internationale concurrenten uit en kwam in de finale tegen international en plaatselijk favoriet Cody van Oranje uit. Het was een spannende partij, die in de verlenging in het voordeel van The werd beslist.

Aan het eind van de dag werd door dit succes ook de overall prijs gewonnen.

Bij de tuls was er minder succces. Shannon Wouters en The Chaiyong lagen er in de eerste ronde al uit; Quinten van Ooijen verloor in de tweede ronde.