• De teams van TCK en Rhoon op de verregende baan.
• De teams van TCK en Rhoon op de verregende baan. Foto: wijntjesfotografie.nl

TCK verkoopt zijn huid duur

krimpen a/d ijssel • Het eredivisieteam van Tennis Club Krimpen (TCK) is uitgeschakeld in de play-offs. TCK speelde tegen kampioen LTC Rhoon met 3-3 gelijk, maar kwam één set tekort om door te gaan naar de halve finale in Den Haag.

Regen was zaterdagmiddag de grote spelbreker. De gravelbanen aan de Kerkdreef stonden vanaf het middaguur voortdurend onder water. Dat leidde tot lange spelonderbrekingen. Op een gegeven moment hadden beide teams er genoeg van en besloten de wedstrijd voort te zetten in Rhoon. Inmiddels stonden de Krimpenaren in twee enkelspelen achter. Wilco Geenen redde het niet tegen Boy Vergeer (2-6, 3-6) en Sven van Touw ging ten onder tegen Ivo Noorlander (3-6, 2-6). Youri Ertner en Rob van den Berg repareerden daarna de schade. Ertner won eenvoudig met 6-0, 6-2. Als Rob van den Berg zijn enkelspel eveneens in twee sets had gewonnen, was de stand volledig gelijk getrokken, maar hij verkrampte in de tweede set: 6-0, 4-6, 6-3.
De dubbelspelen moesten vervolgens de doorslag geven. Sven van Touw en Youri Ertner werden na een lange partij met 0-6, 2-6 geklopt. Op de andere baan haalden Rob van den Berg en Wilco Geenen wel de punten overtuigend binnen met 6-0 en 6-1, maar dat was niet genoeg voor een stunt. Vice-captain Sven van Touw kon niettemin terugblikken op een prima seizoen in de clubcompetitie. "De tweede plaats in de regionale eredivisie was een puike prestatie. De wildcard was een passende beloning. Dit jonge team kan alleen nog maar verder groeien."

Pieter van der Laan