• Ruim 400 lopers in Haastrecht.
• Ruim 400 lopers in Haastrecht. Foto: wijntjesfotografie.nl

Verboom wint Haastrechtloop

haastrecht • AV Start-atleet Cornelis Verboom zegevierde zaterdag in de Haastrechtloop op de 10 kilometer.

Nadat burgemeester Roel Cazemier het startschot had gegeven, nam de Krimpenaar al snel de leiding en passeerde na 35.29 minuten de eindstreep, getrokken op het vernieuwde sportcomplex van vv Haastrecht. "De wind had vrij spel in de polder," vertelde Verboom na zijn gewonnen race. "Ik zag in de laatste kilometers nummer twee naderen, maar had nog genoeg over om mijn voorsprong te behouden. Deze loop was een test voor mij hoe ik er voorstond na vier weken vakantie. Met mijn eindtijd ben ik dik tevreden." Mijdrechtenaar Michael Woerden (36.14) eindigde als tweede voor Schoonhovenaar Julian Vlasblom (36.39). Bij de vrouwen won de Leidse Diny Bosker (41.42). Op de 5 kilometer verbeterde Michael Groen uit Krimpen aan de Lek met zijn winnende tijd van 16.33 minuten het parkoersrecord. Menno Beck uit Bergambacht legde beslag op de tweede plaats in 17.29 minuten voor Robert Hogerwerf uit Utrecht (17.34). De snelste vrouw op deze afstand was Iris Mulder (21.59) uit Vlist. De lopers van de 5 kilometer gingen onder de vocale klanken van Holland's Got talent-winnaar Nick Nicolai van start.

Medeorganisator Erwin van der Ham was ondanks de regenachtige weersomstandigheden tevreden over de opkomst. "De lopers weten Haastrecht te vinden. Vierhonderd deelnemers is een mooi aantal voor een dorpsloop, die pas voor de vierde keer plaatsvindt."

Even ontstond er consternatie toen de finishboog het begaf, maar net voordat de tien kilometer-lopers arriveerden, was het euvel verlopen.