• Eddy Boerefijn (l) in duel.
• Eddy Boerefijn (l) in duel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Gouderak kan Stolwijk niet helpen

gouderak • Gouderak verloor aan de Kattendijk met 2-3 van het Rotterdamse DHZ, dat zich dankzij deze zege handhaafde in de derde klasse.

Na de knappe 1-4 uitzege van vorige week was zondagvierdeklasser Gouderak al zeker van promotie.

Chris van der Weide, die volgend seizoen bij Stolwijk aan de slag gaat, kon zijn nieuwe broodheer dus niet helpen. Stolwijk kan het vege lijf alleen nog redden via een beslissingswedstrijd tegen het Haagse HMC. "Absurd, dat de KNVB de brief met daarin de mededeling dat vijf van de zes verliezers alsnog doorgaan, stuurde tijdens de nacompetitie," stelt Van der Weide. "Het was beter geweest om dat pas na afloop van alle wedstrijden te doen. Het was lastig om mijn spelers te motiveren voor dit duel. De uitwedstrijd hebben we supergemotiveerd gespeeld. Dat zat er vandaag niet in." Hij kon overigens wel leven met het nipte verlies. "Over twee wedstrijden zijn we aan de goede kant van de score gebleven. In de eerste helft speelden we zonder beleving en dan krijg je het moeilijk tegen een tegenstander, die voor zijn laatste kans vecht. Na de 0-2 achterstand bij rust, heb ik er bij mijn spelers op gehamerd om meer inzet te tonen."

DHZ, dat volgend jaar fuseert met twee andere Rotterdamse clubs, wilde per se nog een seizoen in de derde klasse spelen. Ntumba Kabonga scoorde voor rust twee prachtige treffers. In de tweede helft beet Gouderak meer van zich af, maar moest al snel een derde tegentreffer incasseren. Vanaf de penaltystip redde Gouderak via Bob Olde Heuvelt de eer. Een blunderende Rotterdamse doelman, die een inzet van Eddy Boerefijn liet glippen, gaf de stand nog een draaglijker aanzien.