• De prijswinnaars, met sponsor Cor Terlouw.
• De prijswinnaars, met sponsor Cor Terlouw. Foto: Adri Verhoeven

Huldiging prijswinnaars biljarters

berkenwoude • Libre, bandstoten en driebanden; leden van de Senioren Biljart Bond 55+ Krimpenerwaard beheersen het allemaal.

Afgelopen wintermaanden stootten leden van de verschillende verenigingen - maar ook individuele spelers - regelmatig een balletje over het groene doek. Tijdens de laatste bijeenkomst, twee weken geleden in De Zwaan in Berkenwoude, vond de huldiging van de prijswinnaars plaats. Bij zowel de strijd om het clubcompetitie als de persoonlijke kampioenschappen was er een beker voor de beste drie. Cor Terlouw van Autobedrijf Terlouw, sponsor van het seizoen 2015/2016, was aanwezig om de prijzen uit te reiken.

Voor een aantal prijswinnaars was het geen verrassing dat ze op het podium stonden.

De bijna 80-jarige Thijs de Gilder uit Bergambacht, die de tweede plek pakte bij het Libre spel, liep echter vol trots naar voren om zijn prijs in ontvangst te nemen. De Gilder kwam slechts een tiende procent te kort om zich kampioen te mogen noemen.

Uitlaatklep

Voor de Bergambachtenaar zelf geen enkel probleem. Sinds het overlijden van zijn vrouw, nu zestien jaar geleden, is biljarten voor hem een belangrijke uitlaatklep. "Van augustus tot en met begin mei ben ik drie keer per week te vinden in 'thuisbasis' De Tulp in Bergambacht. Een praatje en een spelletje biljart: dat doet een mens goed!"

De Gilder hoopt dan ook nog jaren aan de wedstrijden deel te nemen. "Een compliment voor het bestuur, want alles rond de Krimpenerwaardse competitie is altijd tot in de puntjes geregeld."


Adri Verhoeven