Nieuwe kans voor gebiedsmarketing Lopik

lopik • De gemeenteraad wil nogmaals geld uittrekken om Lopik op recreatief en toeristisch gebied op de kaart te zetten. Daar is tijdens de opstartfase de afgelopen twee jaar niet veel van terecht gekomen.

Dat was tenminste de teneur in de raadszaal dinsdagavond, waar de SGP en VVD-fractie de stekker uit het project wilden trekken. "Het is tot nu toe een mislukking geweest", wond Luke van Schaik (VVD) er geen doekjes om. "Van de voorgestelde doelstellingen is weinig terechtgekomen." De SGP had ook zijn twijfels. Jan Willem Benschop: "Gebiedsmarketing in breder perspectief, zoals Het Groene Hart, vinden wij voldoende."

Burgemeester Renate Westerlaken beaamde dat het project onder de noemer 'Lopik NatuurLek' nog niet had opgeleverd wat er van was verwacht. "Maar daar zijn redenen voor. Zo hebben door een wisseling van de wacht sommige activiteiten enkele maanden stil gelegen. De nieuwe marketeer gaat er echter met frisse moed tegenaan."

Er wordt ingezet op het samenbrengen van recreatieondernemers, het opzetten van een website en het organiseren van nieuwe activiteiten. De burgemeester ondersteunde het voorstel van de ChristenUnie om volgend jaar te evalueren en omarmde een amendement van de PvdA om concreet te meten of doelstellingen zijn behaald. De PvdA-fractie wil inzicht in het aantal toeristische overnachtingen, bezoekers van evenementen en aantallen dagjesmensen die vanuit de Alblasserwaard met de pont Lopik aandoen. Lopik stelt 40.000 euro beschikbaar voor de komende twee jaar, waarbij het bedoeling is om het project onder te brengen in een stichting.