• Vriendschap in een volle Sint Janskerk.
• Vriendschap in een volle Sint Janskerk. foto: Kees van Wezel

Geslaagde 'Carmina Burana'

gouda • Gemengde koorvereniging Vriendschap uit Berkenwoude, met leden uit de hele Krimpenerwaard, gaf zaterdag in het kader van het 120-jarig bestaan een geslaagde uitvoering van de Carmina Burana. Het meesterstuk van Cart Orff werd opgevoerd in de Sint Janskerk te Gouda. Met de steun van een aantal projectzangers stond er een koor van 65 zangers. Ruim 550 bezoekers waren getuige van het optreden.

Naast Vriendschap verleenden de solisten Pierre Mak (bariton), André Cruz (tenor), Wendy Roobol (sopraan), het kinderkoor, het Holland Slagwerk Ensemble en de pianisten Jeroen Liedorp en Ardjoena Soerjadi hun medewerking. Het geheel stond onder leiding van dirigent Cees-Willem van Vliet. Vriendschap heeft hiermee de lat alvast hoog gelegd voor het jubileum over vijf jaar (125-jarig bestaan).

De koorvereniging maakt zich echter eerst op voor het jaarlijkse tuinconcert op woensdag 6 juli, waarna in november de traditionele Concerten bij Kaarslicht worden gegeven. Deze optredens zijn gratis toegankelijk. Meer informatie: www.zangverenigingvriendschap.nl