• Nardy Beckers in bocht 10 van de Alpe d'Huez.
• Nardy Beckers in bocht 10 van de Alpe d'Huez.

'Saamhorigheid kracht Alpe d'HuZes'

schoonhoven • Nardy Beckers legt de lat iedere editie van Alpe d'HuZes een stukje hoger.

De Schoonhovense zet zich sinds vorig jaar in als vrijwilliger, liep afgelopen week de Alpe d'Huez wandelend op, maar wil volgend jaar met de fiets omhoog. Nardy Beckers voelt zich verbonden met het evenement dat kanker wil bestrijden. "Ik heb twee mensen in mijn directe omgeving aan deze vreselijke ziekte verloren. De saamhorigheid tijdens Alpe d'HuZes, om met z'n allen iets te doen om kanker uit te bannen, spreekt me enorm aan. Daar wil ik me graag voor inzetten."

Dat doet ze dan ook met hart en ziel. Als lid van het team dat de vrijwilligerstaken coördineert, is ze de volle week tijdens Alpe d'HuZes in touw. "Maar het is mooi en dankbaar werk en we vinden altijd weer voldoende helpende handen. Ik heb me afgelopen week een dag vrijgeroosterd om tijdens tijdens Alpe d'HuZus -dat de dag voor Alpe d'HuZes plaatsvindt- de berg op te wandelen. Het was een mooie ervaring; ik voelde me als het ware gedragen. Het was gelukkig ook niet zo zwaar als ik vooraf had gevreesd. Ik had tijdens het trainen thuis immers hooguit met vals plat te maken gehad."

Volgend jaar gaat ze haar vrijwilligerswerk combineren met fietsen. "Daar ga ik van de winter voor trainen. Overigens moet ik eerst nog wel een racefiets kopen", zegt ze lachend. Hoeveel keer ze de berg op gaat? "Vooralsnog één keer", besluit ze. "Wellicht opnieuw tijdens Alpe d'HuZus, dan kan ik me op de dag zelf weer inzetten voor een goed verloop van Alpe d'HuZes."

Robert van der Hek