• Twan Schmidt scoorde tweemaal in de donderdagwedstrijd van Ammerstol tegen Delfia. Foto: Stephan Tellier

Ammerstol onderuit in Bodegraven

regio • Vierdeklasser Ammerstol verloor zondag in en tegen Bodegraven met 4-1.

Ondanks goed spel stond het elftal van Rieny Looren de Jong met de rust met 2-0 achter. "In de tweede helft kwamen we goed terug via een prachtig doelpunt van Yori de Lange, maar Bodegraven, dat lange tijd met tien man speelde, ging beter met de kansen om." In de slotfase kreeg Ammerstol nog een strafschop tegen en Mick de Lange kreeg rood. Donderdag schakelde Ammerstol in de eerste ronde van de nacompetitie Delfia uit. De midweekse 3-2 thuisoverwinning was voldoende.

Stolwijk verloor in Warmond ook zijn tweede nacompetitieduel van Warmunda met 1-0. Bijna de hele wedstrijd viel Stolwijk aan, maar een van de weinig tegenstoten van de thuisclub leverde een goal op. "Het is een beetje het verhaal van het hele seizoen," merkte Bert Potuyt op. "We missen scorend vermogen."

Afgelopen donderdag viel bij de twaalf deelnemende zondagclubs aan de nacompetitie in West 2, die strijden om handhaving in of promotie naar de derde klasse, een brief op de mat. De beste vijf verliezers mogen zich volgend seizoen alsnog derdeklasser noemen. Omdat Stolwijk en HMC al twee wedstrijden speelden èn nipt verloren (doelsaldo -2) zijn de andere ploegen bij een gelijkspel of winst in hun eerste duel al gepromoveerd. Bij Cabauw (4-3 winst op Besiktas) en Gouderak (4-1 winst op DHZ) kon afgelopen zondag dus de vlag al in top. Ammerstol moet nog vrezen. Stolwijk-trainer Bert Potuyt heeft een dubbel gevoel over deze regeling. "Het kan onze redding zijn, maar het was eerlijker geweest als alle ploegen gelijktijdig speelden. Ik hoop dat alle clubs aan hun sportieve plicht voldoen."

Benschop verloor twee keer van Odysseus (2-1 en 4-1) en degradeert daardoor naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Een snelle voorsprong (doelpunt Thomas Banfi) in Utrecht, gaf nog enige hoop. Ondanks de vele kansen konden de Benschoppers de score niet opvoeren. Na de gelijkmaker verdween alle hoop.

DCV verloor in Naaldwijk met 4-1 van Westlandia. Thuis was eerder met 1-1 gelijkgespeeld. Lange tijd bevonden de Krimpenaren zich aan de goede kant van de score na een raak afstandsschot van Tim van Diejie. De sterke thuisclub voerde na rust de druk op en vloerde DCV, die tweedeklasser blijft, alsnog.

Zaterdagvierdeklasser Dilettant redde het niet tegen Maense. Het 2-2 gelijkspel (goals Michel van de Herik en Jesper den Adel) was niet voldoende om de 2-1 uitnederlaag goed te maken. Het programma in de nacompetitie: zondag 5 juni: Gouderak-DHZ; Ammerstol-Bodegraven; Cabauw-Besiktas.