Willems: 'Betaal welzijnsstichtingen'

krimpenerwaard • PvdA-raadslid Marije Willems wil weten wanneer de gemeente Krimpenerwaard de welzijnsinstellingen gaat betalen om hun nieuwe taak te kunnen starten. De stichtingen zijn er klaar voor, maar wachten nog op geld.

"Zekerheid rondom het budget zou volgens Willems slechts een formaliteit zijn. "Begin maart zou het college mondeling akkoord zijn gegaan met het starten van een Welzijnspunt Nieuwe Stijl en het werven van personeel daarvoor. We zijn nu ruim twee maanden verder. Sollicitatieprocedures bij de stichtingen hebben plaatsgevonden, kandidaten zijn geselecteerd en arbeidsovereenkomsten moeten gaan worden gesloten. Maar er is nog steeds geen zekerheid over het budget."

Invulling

In het najaar 2015 is aan de welzijnsinstellingen van de gemeente gevraagd invulling te geven aan het Welzijnspunt Nieuwe Stijl. De stichtingen hebben vervolgens een plan en een begroting gemaakt die zowel met het college als met ambtenaren zijn besproken. Willems: "Waarom duurt het zo lang voordat de afspraak wordt geformaliseerd en het bijbehorende budget wordt betaald, terwijl bekend is dat bijvoorbeeld de SWOS (Stichting Welzijn Ouderen Schoonhoven) personeelsverplichtingen aan moet gaan en nu kandidaten aan het lijntje moet houden omdat de zekerheid en het budget nog gemist worden?"

Concreet wil zij weten wanneer het college van B en W overgaat tot betaling zodat de stichtingen hun nieuwe taak kunnen starten, en hoe het college denkt de gemeenteraad te informeren over de resultaten en voortgang van 'Welzijn Nieuwe Stijl' en de bijbehorende taakinvulling door de stichtingen.