• Leerlingen zongen liedjes in de tuin van juf Ali.
• Leerlingen zongen liedjes in de tuin van juf Ali. Foto: PR

Mooi eerbetoon aan juffrouw Ali

cabauw • Leerlingen van basisschool Gerardus Majella in Cabauw brachten dinsdagmiddag een verrassingsbezoek aan juf Ali. Dit als blijk van waardering en dank voor haar grote inzet.

Juf Ali werkte ruim veertig jaar in het basisonderwijs en was vorig jaar precies 25 jaar als leerkracht verbonden aan de dorpsschool. "Omdat ze net was geopereerd, konden we daar toen geen aandacht aan besteden", vertelt Madelinde, collega van Ali. "In de periode erna is ze ernstig ziek geworden. Om alsnog stil te staan bij haar jubileum en onze grote waardering voor al haar werk te laten blijken, zijn we met z'n allen naar haar huis gewandeld."

Voetjes

Langs de route hingen door de kinderen versierde houten voetjes. Het resultaat was een heus 'voetjespad' dat loopt van school tot aan de voordeur van de juf. "Juf Ali houdt erg van wandelen", legt Madelinde uit. "Ze heeft een aantal jaar geleden zelfs de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (Spanje) gelopen. Daarnaast zijn de voetjes ook symbolisch bedoeld. Juf Ali heeft heel veel kinderen een stapje verder geholpen."


Mooi moment

De in totaal 110 kinderen met leerkrachten en hulpouders verzamelden zich in de tuin van de woning. Daar werd de juf toegesproken en zongen de kinderen liedjes voor haar. Ze was volgens Madelinde blij verrast. "Ondanks de moeilijke situatie was het toch een heel mooi moment, voor zowel juf Ali als voor ons als school."


Floris Bakker