Van Midden wint K'waard Bokaal

vlist • Polstokverspringer Thomas van Midden heeft zaterdag de Rabobank Krimpenerwaard Bokaal op zijn naam geschreven. Hij sprong op zijn thuisschans 18.91 meter ver en pakte daarmee de overwinning.

Tweede werd Erwin Timmerarends uit Montfoort die een sprong van 18.61 meter noteerde. Maik Mackx uit Haastrechtwerd derde met een sprong van precies 18 meter. Grote afwezige was Jaco de Groot uit Woerden. Doe moest vanwege ziekte de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Bij de junioren bleef Haastrechter Ricardo Faaij met 17.95 meter zijn naaste belager Paul van Meijeren uit Zegveld (17.28 meter) voor. De concurrentie bleef ver achter.


Veel te sterk

Dymphie van Rooijen uit Harmelen won bij de dames met een sprong van 15.42 meter en was daarmee veel te sterk voor Liesbeth de With (Woerden) die 13.27 meter sprong. Kimberly Engelhard uit Haastrecht werd derde met een sprong van 13.22 meter. Klassementsleidster Fabienne Overbeek (Benschop) wist haar vorm van de vorige wedstrijd niet door te zetten en moest de leiderstrui teruggeven aan Dymphie van Rooijen.

Bij de jongens is Reinier Overbeek (Benschop) in topvorm. Met een sprong van 17.65 meter verbeterde hij opnieuw zijn persoonlijke record. Het lijkt een kwestie van tijd voor hij richting het Vlister-schansrecord gaat, welke nu in handen is van de Fries Alwin Fonk met 18.38 meter.


In de seniorencategorie was er succes voor Arie-Jan van de Vlist en Teus Korevaar, die de Rabobank-beker mee naar huis mochten nemen. Deze week wordt er in Jaarsveld gesprongen en later in juni komen de springers weer naar Vlist voor de Samenwerking bokaal.