• Er waren tijdens de wedstrijd soms felle duels om de bal.
• Er waren tijdens de wedstrijd soms felle duels om de bal. Foto: wijntjesfotografie.nl

Stolwijk met een been in vierde klasse

stolwijk • Zondagderdeklasser Stolwijk, dat vecht tegen degradatie, verloor op eigen veld met 0-1 van Warmunda. Twee jaar geleden won Stolwijk in competitieverband nog twee keer van de Warmondse tegenstander.

Warmunda liet Stolwijk komen. Mark Hoogendoorn, Rick van Eijk en Chris Both kregen kansen om de score te openen, maar de Warmondse doelman liet zich niet verrassen. "Het was zaak geconcentreerd te blijven spelen, want in de omschakeling was Warmunda gevaarlijk", vertelde Stolwijk-trainer Bert Potuyt, die zijn ploeg ondanks het verlies in de uitwedstrijd niet kansloos acht. "Het resultaat over twee wedstrijden telt. Ik hoopte dat Stolwijk het verschil na rust kon maken."


Overtalsituatie

Nick Stoppelenburg had de openingstreffer op de schoen, maar ook hij kon het net niet vinden. In de daarop volgende Warmondse counter ontstond er een overtalsituatie voor de gasten. Mark Hoogendoorn poogde de bal met een sliding uit een voorzet tot hoekschop te verwerken. Helaas voor hem en Stolwijk verdween het bruine monster achter de verraste Harvey van der Stelt. "Ik zette de niet geheel fitte Marco Verkaik als 'stormram' in", vervolgde Potuyt, die als trainer nog nooit degradeerde. "Uit een voorzet van Maik Richter ontstond nog een kopkans voor Verkaik, maar hij miste. We moeten ons nu richten op de allesbeslissende wedstrijd van aankomende zondag in Warmond. Ik acht ons niet kansloos in de uitwedstrijd. We hebben dit seizoen genoeg wedstrijden op vreemde bodem gewonnen. We moeten alleen niet tegen en snelle tegengoal oplopen, want dan wordt het een moeilijk verhaal."