• DCV'er Johan van Wageningen knokte voor elke meter.
• DCV'er Johan van Wageningen knokte voor elke meter. Foto: wijntjesfotografie.nl

DCV gelijk tegen Westlandia

Het zat zaterdagtweedeklasser DCV in de beginfase niet mee. Al na een kwartier spelen kopte Westlander Danny Bijl, een van de vijf dertigers bij de gasten uit Naaldwijk, raak. DCV-doelman Jesper Stijnman landde bij zijn (mislukte) poging om de bal te pakken totaal verkeerd en scheurde waarschijnlijk een achterste kruisband van zijn knie. Keeperstrainer Marco van Krevel, die de rol van reserve op zich had genomen, kon zich gelijk gaan warmlopen. "Voor de wedstrijd maakten we nog een geintje over een eventuele invalbeurt," vertelde de 44-jarige sluitpost na afloop. "Toen het zover was, heb ik snel een paar scheenbeschermers moeten lenen. Ik was er wel klaar voor."

Het spel van de thuisclub bleef hierna nog lange tijd slordig. Westlandia, dat de klap van het gemiste kampioenschap nog niet te boven was gekomen (de ploeg verspeelde de titel in 2C in hun laatste wedstrijd, red.), verzuimde de score op te voeren. Van Krevel liet zich niet verrassen door een lob en kort daarna zag de 'veteraan' een ziedend schot maar net over de lat scheren. Vlak voor rust bestrafte de uitstekend leidende scheidsrechter Hans Spaans uit Bleiswijk een lichte overtreding op Guido van Oijen in het zestienmetergebied met een strafschop. Patrick de Reuver, die nog nooit een strafschop miste, schoot de elfmetertrap strak in de hoek, maar de pas 19-jarige Westlandse sluitpost Rowdy Janssen kon de bal met zijn vingertoppen wegtikken.


Karakter

In de tweede helft verving Fabio Vrolijk de moegestreden Martin van Buren. Een ongewijzigd Westlandia liet DCV rustig komen en kwam niet in de problemen. In het laatste kwartier voerde de thuisclub de druk op. "In de eerste helft konden we de wedstrijd niet naar onze hand zetten," zei een strijdvaardige DCV-trainer Ronald Klinkenberg na het duel. "Na rust lukte dat wel. De laatste weken hebben we wedstrijden in slotfases beslist. Op karakter kun je van een goed voetballende tegenstander toch winnen."
De verdiende gelijkmaker van Patrick Groen viel in de 78ste minuut. Hij reageerde attent op een harde voorzet van Guido van Oijen, waarbij de bal over de achterlijn leek te gaan. Net op tijd schoot Groen de bal bij de tweede paal tegen de touwen. "Ik acht ons dinsdagavond in Naaldwijk in de return niet kansloos," vervolgde Klinkenberg. "Reken er maar op dat Marco van Krevel weer onder lat staat. Het enige wat me zorgen baart, is het keihard kunstgrasveld, waarop zaalvoetbalachtig gespeeld gaat worden. Westlandia zal dat speltype wel beheersen dan wij."