• Het team van Endass Verzekeringen/RegioBank in Stolwijk.
• Het team van Endass Verzekeringen/RegioBank in Stolwijk. Foto: Floris Bakker

Eerste editie RegioBank fietstocht

regio • Met vestigingen in Haastrecht, Stolwijk, Lekkerkerk en Schoonhoven heeft RegioBank tegenwoordig de meeste bankkantoren in de Krimpenerwaard. Om dat te vieren is er op zaterdag 28 mei een fietstocht georganiseerd door het gebied.

Voor de tocht is een route van zo'n 45 kilometer uitgestippeld langs de mooiste plekjes van de Krimpenerwaard. Die loopt onder meer langs de vier bankkantoren waar deelnemers een stempel kunnen halen en even op adem kunnen komen. "Bij elke stempelpost krijgen ze een versnapering aangeboden", zegt Bea van der Ende van Endass Verzekeringen/RegioBank uit Stolwijk. "Je kunt hier ook een fietsband oppompen of de accu van de elektrische fiets opladen." Bea en haar collega's hadden al langer het idee om een fietstocht te organiseren. "Nu was het moment om het ook daadwerkelijk te doen, want het is toch bijzonder dat RegioBank nu met vier kantoren de grootste is in de Krimpenerwaard. En dat in een tijd dat veel banken zich juist terugtrekken."

Bea benadrukt dat iedereen mee kan doen aan de RegioBank fietstocht. "Het is echt een evenement voor jong en oud en van elektrische fiets tot mountainbike. Je hoeft ook niet de hele route te fietsen. Als je van Haastrecht naar Stolwijk fietst, is dat ook prima." Al bij twee stempels krijgen deelnemers een aardigheidje uitgereikt. Wie de hele route aflegt en alle vier de stempelposten bezoekt, krijgt een goodybag mee naar huis. Starten kan bij elk van de vier kantoren.

Selfiewedstrijd

Aan de tocht is ook een selfiewedstrijd verbonden. Wie onderweg een gekke, mooie of sportieve selfie maakt, maakt kans op een tegoedbon van 100 euro, die is te besteden bij de plaatselijke fietsenmaker. Deelname aan de fietstocht is gratis. Wel vraagt de organisatie deelnemers om zich vooraf in te schrijven. Dat kan door een e-mail te sturen naar: reactie@onderlingen.nl, telefonisch via: 0182-342548 of bij één van de deelnemende kantoren. Aanmelden kan tevens via Facebook (Fietstocht door de Krimpenerwaard).


De kantoren van RegioBank zijn te vinden aan het Raadhuisplein 25-27 in Lekkerkerk (De Jong Assurantie Adviseurs), aan de Kleine Haven 1 in Haastrecht (Van der Voet Assurantiën | Bankzaken), Achter de Kerk 8 in Stolwijk (Endass Verzekeringen) en Nieuwe Singel 41 in Schoonhoven (De Onderlingen).


Floris Bakker