Cabauw de nacompetitie in

cabauw • Cabauw stelde dankzij de 2-1 winst op Moordrecht de tweede plaats veilig en verdiende daarmee een plek in de nacompetitie.

De overwinning ging moeizaam, omdat Moordrecht nog een punt nodig had om zich veilig te spelen. Voor rust kregen beide ploegen twee grote kansen om de score te openen. De doelmannen redden echter bekwaam. In het begin van de tweede helft opende Nik Jongbloed de score. Nadat Jacco Bijman de marge op twee bracht, werd de thuisclub minder zenuwachtig. De tegengoal in de eindfase verontrustte de Cabauwenaren niet. Op zondag 29 mei is Besiktas in Rotterdam, de nummer 12 uit de derde klasse, de tegenstander van Cabauw.

NOCKralingen-Stolwijk 0-6

Stolwijk won in Rotterdam eenvoudig met 0-6 van NOC Kralingen, dat maar net boven de rode streep eindigde. De Stolwijkers speelden een goede generale voor lijfsbehoud van het derdeklasserschap via de nacompetitie. Chris Both zette een beter Stolwijk voor rust op voorsprong. In de tweede helft gaf de thuisclub, die vorige week de Vlister derby op de radio nagelbijtend volgde, al snel de moed op, toen Stefan Visser en Nick Stoppelenburg doel troffen. Mark Hoogendoorn, de weer herstelde Marco Verkaik en nogmaals Stoppelenburg verdubbelden de score.

Haastrecht-ASW 4-1

Haastrecht won met 4-1 van ASW, waar oud-Haastrecht trainer Marco Versloot de trainer is. Een zege van 14-1 was voor de Haastrechters nodig geweest om de derde periodetitel te winnen. Met dit scenario -verlies van kampioen Antibarbari, die alsnog de derde periodetitel op doelsaldo pakte, en Hillegersberg- had bijna niemand rekening gehouden. Rik Nap, Thomas Ouwerkerk, Robert Dongelmans en Rik Nap troffen doel.