• Frank de Bruyn in duel met een speler van Pretoria.
• Frank de Bruyn in duel met een speler van Pretoria. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Ammerstol met de schrik vrij

ammerstol • Met dank aan ONA, dat concurrent HWD versloeg, plaatste Ammerstol zich via een 2-2 gelijkspel tegen Pretoria voor de nacompetitie. Daarin treft het komende zondag Delfia.

Als de rood-witten met dezelfde instelling spelen als tegen Pretoria dan wordt de nacompetitie een flinke kluif. Er deugde weinig van het spel van de thuisclub. Trainer Rieny Looren de Jong zag het met gefronste wenkbrauwen aan. Het was rommelig en voorspelbaar. Laagvlieger Pretoria, dat voor de wedstrijd moeite had om een representatief elftal bijeen te schrapen, hield eenvoudig stand en was met diverse veteranen in de gelederen zelfs gevaarlijker dan Ammerstol. Een snel doelpunt had de Rotterdammers wellicht meteen de genadeklap gegeven, maar deze treffer bleef lang uit. Pas op slag van rust wist de verder onzichtbare Frank de Bruyn 1-0 aan te tekenen.

Pretoria gaf de moed niet op. Dat bleek in de beginfase van de tweede helft toen Sezer Bozkurt de 1-1 binnen kopte. Ammerstol slaagde er nog steeds niet in om druk te zetten. Het wekte dan ook geen verwondering dat doelman Jeffrey Spierdijk in de 64ste minuut voor de tweede maal moest capituleren. Nu rondde Shaban Hasanov een vloeiende aanval onberispelijk af: 1-2.

Er dreigde een deceptie voor de Ammerstollenaren. Met de moed der wanhoop werd het doel van Pretoria gezocht. In de 85ste minuut leidde dat offensief tot de gelijkmaker. Jesse de Bruin schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak: 2-2. De aanhang slaakte een zucht van verlichting en nam het Twan Schmidt niet eens kwalijk dat hij in blessuretijd vergat nummer drie binnen te schieten.