• Rian Baas.
• Rian Baas. Foto: Ronald Timmerman

Rian Baas wint met PR in Linschoten

linschoten • De fraai gerenoveerde accommodatie van Polsstokclub Linschoten was afgelopen weekend tussen de (hagel)buien door het decor van twee mooie wedstrijden.

Tijdens de strijd om de Installatiebedrijf Van der Vaart Bokaal wist de Hollandse kopman Jaco de Groot (Woerden) zich niet voor de finale te plaatsen, terwijl Rian Baas (Oudewater) een pr van 20.55 sprong en Erwin Timmerarends (Montfoort) tot 20.42 meter reikte. Laurens Lekkerkerker (IJsselstein) eindigde als derde met 18.43m.

In de damestopklasse won Dymphie van Rooijen (Harmelen) de wedstrijd met een afstand van 16.29 meter nadat ze in de voorronde afgetroefd werd door Fabienne Overbeek (Benschop). Laatstgenoemde sprong een pr en vestigde met 15.22 een nieuw Hollands meisjesrecord. Kimberly Engelhard (Haastrecht) eindigde op de derde plek met 13.39.

In de junioren topklasse sprong Paul van Meijeren (Zegveld) met 18.01m naar de eerste plek en nam hiermee de leiding over in het De Samenwerking-Klassement. Ricardo Faaij (Haastrecht) sprong 17.43 meter en Ronald van Bemmel (Utrecht) werd de nummer 3 met 16.20m. Reinier Overbeek (Benschop) won 17.36 meter weer overtuigend bij de jongens. Bij de senioren A werd Werner Kamphof (Oudewater) met 16.60 meter eerste. Benschopper Jos van der Vlist werd derde met 14.20 meter. Bij de Dames A won Britt Otting (Moordrecht) met 11.94 meter.

Woensdag wordt om 19.00 uur in Vlist een eerste klasse wedstrijd gesprongen. Zaterdag 21 mei volgt in Vlist om 18.30 uur de wedstrijd om de Rabobank Krimpenerwaard Bokaal.

Ronald Timmerman