'Sieraad voor de voetballerij' stopt

lekkerkerk • Voor André van der Wouden zit het prestatievoetbal in het eerste elftal er op. De 36-jarige voetballer van vierdeklasser Lekkerkerk gaat in een lager elftal spelen.

"Ik ben al die jaren redelijk heel gebleven, maar nu begint het toch te piepen en te kraken. Een normaal verschijnsel bij een voetballer op leeftijd. Ik maak nu plaats voor de jongere garde. Ik wil hen niet in de weg lopen."

Applaus

Van der Wouden nam in de laatste competitiewedstrijd afscheid in het uitduel met Dilettant. Een betere tegenstander was niet denkbaar, want hij speelde voorheen elf seizoenen bij de rood-witten.

"Tîen minuten voor tijd blies de scheidsrechter af. Toen kwamen niet alleen mijn vrouw en onze twee zoontjes het veld op, maar ook mijn ouders en enkele bestuursleden van Dilettant. Ik kreeg applaus van de tegenstander. Dat deed me goed."

Aan de instelling en de sportiviteit van civiel ingenieur Van der Wouden kan menig voetballer een voorbeeld nemen. De vleugelverdediger liep in achttien seizoenen voetbal in de eerste elftallen van Dilettant en Lekkerkerk slechts twee gele kaarten op. Hij was een sieraad voor de voetbalsport.

"Hard ingrijpen deed ik echt wel, maar ik speelde altijd de bal, nooit de benen van de tegenstander. Eerlijk, met open vizier. Daarom heb ik vaker moeten incasseren, maar gelukkig heeft dat nooit tot forse blessures geleid. Het laatste seizoen met Lekkerkerk heb ik slechts één wedstrijd gemist. Dat was de uitwedstrijd tegen Zwarte Pijl, omdat ik een week eerder een spierblessure had opgelopen in de slotfase. Als oudere speler mag je met 23 wedstrijden en 1-2 winst in de slotwedstrijd best tevreden zijn."

Pieter van der Laan