• Robert Hoek (l), Anita van der Hoek en Frans v/d Ham.
• Robert Hoek (l), Anita van der Hoek en Frans v/d Ham. Foto: Jan Timmer

Waardse Sport Spelen voor scholieren

krimpenerwaard • Zo'n 1.200 eerste- en tweedeklassers van het voortgezet onderwijs in de gemeente Krimpenerwaard zullen zich komende maand uitleven tijdens de eerste editie van de Waardse Sport Spelen.

Jonge mensen in een veilige en goed georganiseerde omgeving plezier laten beleven aan sport en een verbinding leggen tussen hen en sportverenigingen in de Krimpenerwaard. Dat was het uitgangspunt van de initiatiefnemers Robert Hoek, Frans van der Ham, Anita van der Hoek en Johann Koenis. Ze troffen al meteen enthousiasme bij Leen Prins, rector van het Schoonhovens College. De andere drie Krimpenerwaardse scholen voor voortgezet onderwijs -het Willem de Zwijger College, het Gemini College en het Driestar College- sloten zich binnen de kortste keren aan. Ook de gemeente Krimpenerwaard zag de meerwaarde in van het evenement en zegde haar steun toe. Zodoende lag er een solide basis onder een ambitieus plan.

Gekozen werd voor het laten beoefenen van vier sporten op donderdag 16 en vrijdag 17 juni: triatlon, atletiek, beachvolleybal en softbal. Op sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk en de accommodatie van Argento in Schoonhoven vindt het onderdeel beachvolleybal plaats. Met die laatste locatie heeft de gemeente Krimpenerwaard overigens serieuze plannen om een permanent beachvolleybalterrein te laten aanleggen.

Softbal wordt tijdens de Waardse Sport Spelen beoefend op sportpark Tiendweg-West te Lekkerkerk en het terrein van vv Schoonhoven, terwijl de atletiekonderdelen -in de vorm van een vijfkamp- gaan plaatsvinden bij Avantri in Schoonhoven.. De mini-triatlon tenslotte vindt plaats vanaf verschillende locaties.

Voor het zwemonderdeel maken de deelnemers gebruik van zwembad Schuagt te Krimpen aan de Lek en zwembad 't Wilgerak in Bergambacht. Daarna fietsen de deelnemers naar het centrum van Bergambacht, waar het finishdoek in de Hoofdstraat hangt. De afstanden: 400 meter zwemmen, 12,8 kilometer fietsen en 2,9 kilometer hardlopen. "De deelnemers mochten zelf hun voorkeur voor een sportonderdeel aangeven", zegt projectleider Frans van der Ham. "In de meeste gevallen hebben we dat kunnen honoreren."