• Fred van der Oest met de inzaai-en verticuteermachine.
• Fred van der Oest met de inzaai-en verticuteermachine. Foto: Jan Timmer

Een mooi gazon begint bij De Klimop

bergambacht • Wie een mooi gazon kan waarderen, doet er verstandig aan een echte vakman in te schakelen. De Klimop uit Bergambacht is zo'n specialist.

"In veel tuinen vormt het gazon het middelpunt",weet De Klimop-eigenaar Fred van der Oest "Het is de plek waar geleefd wordt en waar de kinderen spelen. Het gras is een aansprekende groene basis waartegen bloeiende planten maximaal tot hun recht komen. Een mooi gazon is ook een visueel en ruimtelijk rustpunt." Een mooi gazon is volgens Van der Oest altijd te danken aan de goede zorg van de eigenaar en de gazonspecialist die plichtsgetrouw zijn/haar gras bemest en zaait.

Hoe je zo'n gazon creëert, tot volle wasdom brengt en op de beste manier kunt onderhouden; Fred van der Oest weet het tot in detail. "Het begint bij de juiste bodem, vertelt hij. "Wij verrichten desgewenst een PH-meting en laten eventueel een bodemonderzoek plaatsvinden om zo tot een maatwerk bemestingsplan te komen. Daarna herstellen we het gras in zijn donkergroene kleur en zonder mos en onkruid. Het gazon blijft vervolgens mooi gedurende het hele groeiseizoen, mits de opdrachtgever zich netjes houdt aan het maai- en sproeischema. Wij komen tijdens het seizoen gemiddeld vijf keer op locatie langs om de nodige werkzaamheden te verrichten waarbij we onze eigen doorzaai- en verticuteermachine gebruiken en de juiste materialen benutten op een optimaal resultaat te bereiken. Ook bestaat de mogelijkheid om door De Klimop een beregeningsinstallatie te laten aanleggen in een automatische versie of een handmatige variant. Het is belangrijk dat gras altijd over voldoende water beschikt. Met het gebruik van zo'n installatie heb je die garantie."

Belangstelling voor de gazonspecialiteiten van De Klimop? Advies nodig? Neem dan contact op met Fred van der Oest (tel. 06-20970734) of mail naar fred@deklimop.info. Info is ook te vinden op www.deklimop.info.

Jan Timmer