Van Dijk coach dames VC Krimpen

krimpen a/d ijssel • Alexander van Dijk is per komend seizoen de nieuwe trainer van het eerste damesteam van Volleybal Club Krimpen.

De dames, die afgelopen week nog promoveerden naar de eerste klasse onder de bezielende leiding van vertrekkend trainer Teus Heuvelman, krijgen met Van Dijk een ervaren trainer die kan voortborduren op de ingezette lijn.

De 30-jarige Van Dijk is een oude bekende bij de Krimpense volleybalclub. "Ik heb van 1998 tot 2007 bij Krimpen gespeeld: vanaf de C-jeugd tot en met de senioren. De laatste drie jaar heb ik ook training gegeven aan de jeugd."

Trainerschap

Na deze periode is Van Dijk gestopt met spelen en heeft zich toegelegd op het trainerschap. Zo trainde hij de dames van VCN en was hij assistent-trainer bij heren 1 van VCN (3e en 2e divisie). De afgelopen zes jaar was hij actief binnen Voy en later Voleco.

"VC Krimpen is en blijft mijn club, dus deze uitdaging staat me wel aan. Verder is de lijn die de technische commissie heeft ingezet met de dames erg duidelijk. De afgelopen twee jaar wordt het serieus aangepakt. Zo trainen de dames driemaal per week en dat zie je terug in de prestaties. Het is een gedreven team; ik kijk er naar uit om er mee aan de slag te gaan."

Gesprek

De komende tijd gaat de coach met de selectiedames in gesprek, waarbij de doelstellingen worden bepaald. Het groepsproces staat daarbij voorop.

"Volleybal is bij uitstek een teamsport, waarbij je niet zonder elkaar kan. Het willen werken voor elkaar zal dan ook uiteindelijk leiden tot betere prestaties."