• De overhandiging van de cheque.
• De overhandiging van de cheque. Foto: Adri Verhoeven

Cheque van lopers voor lopers

lopik • Edwin Bergstra heeft namens de Stichting Lopik Runners een cheque ter waarde van 1.000 euro overhandigd aan het GPI Running team.

Dit team, bestaande uit 25 medewerkers van het Lopikse bedrijf, gaat aanstaand weekend doen wat de Lopik Runners in 1998 ook hebben gedaan, namelijk deelnemen aan de Roparun. Het doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor mensen met kanker. Het Lopikse team gaat zaterdagmiddag om 12.30 uur in Parijs van start en hoopt maandag 16 mei rond 12.00 uur te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

Met de overhandiging van de cheque hebben de Lopik Runners de cirkel rond gemaakt. Hun deelname werd destijds vooral mogelijk dankzij het sponsorgeld van GPI. Van het geldbedrag dat na afloop van de Roparun achterbleef in de kas heeft de stichting jaarlijks diverse prestatielopen georganiseerd, waarmee een financiële buffer werd opgebouwd. Toen Edwin Bergstra hoorde dat GPI nu een eigen team had samengesteld leek het de Lopik Runners een prima initiatief om iets terug te doen. Eén van de lopers van het team, Astrid Faaij, en teamcaptain Janneke Aantjes hopen dat alle energie die in het project is gestoken voldoende zal zijn om samen met de 332 andere deelnemende ploegen hartje Rotterdam te bereiken. "Nadat één van onze collega's vorig jaar juli het idee opperde om mee te doen, was het eigenlijk zo geregeld", vertelt Astrid. "Onze werkgever wilde graag zijn steentje bijdragen en nam onder meer het inschrijfgeld en de kleding voor zijn rekening. Verder hebben de individuele lopers ook sponsoracties opgezet en zijn GPI-relaties aangeschreven." Zie voor meer informatie: www.roparun.nl/donaties, team 106 GPI Running team.