Denny Trouwborst neemt afscheid bij FC Perkouw

Benschop pakt laatste strohalm

regio • De Benschoppers moeten nu proberen in de nacompetitie het tweedeklasserschap te behouden.

De thuisclub startte flitsend. Patrick Maton scoorde al na twee minuten. Benschop bleef doelrijpe kansen creëren. Niels de Jong, die ondanks een heupblessure spits David Verweij verving, scoorde de tweede Benschopse treffer. De winst leek veilig gesteld, maar doelman Glenn van Jaarsveld veroorzaakte in de 55ste minuut een strafschop, wat hem rood opleverde. Zijn vervanger Laurens van Vliet kon de elfmetertrap niet keren. Met tien man vocht Benschop voor wat het waard was en sleepte alsnog de overwinning uit het vuur.

FC Perkouw-Zwervers IJVV 3-0

FC Perkouw boekte in de laatste thuiswedstrijd een 3-0 zege op Zwervers IJVV. De 38-jarige Denny Trouwborst scoorde het openingsdoelpunt na een fraai een-tweetje met Elgar Mudde. Harold Vrolijk nam de tweede treffer voor zijn rekening in een duel, waarin Perkouw duidelijk de betere ploeg was. In de 46ste minuut verliet Denny Trouwborst na twee decennia prestatievoetbal geëmotioneerd het speelveld. De Perkouwse F'jes die hij traint, vormden een erehaag. Harold Vrolijk bracht in de slotfase de marge op drie goals tegen de gasten uit Rotterdam-IJsselmonde.

Zwarte Pijl-Bergambacht 2-1

Bergambacht leed in Rotterdam een nipte 2-1 nederlaag tegen kampioenskandidaat Zwarte Pijl. De fysiek sterke thuisploeg nam al snel de leiding en miste kort daarna een grote kans om op 2-0 te komen. Bergambacht herstelde zich en Jelle Hordijk scoorde de gelijkmaker. Vlak voor rust verkeek doelman Roy Pons zich op een stuiterend afstandsschot, dat doel trof. In de tweede helft drong Bergambacht lange tijd aan. Verder dan een inzet op de paal van Damy Straver kwamen de Bergambachtenaren niet. De lat en uitstekende reddingen van Pons voorkwamen een grotere nederlaag.

GOZ-Schoonhoven 3-4

Schoonhoven versloeg GOZ in Mijnsheerenland met 3-4. De winnende goal viel in blessuretijd. Voor de bezoekers stond slechts de eer op het spel. De blauw-witten kwamen door doelpunten van Marc Kruiper en Willem Paul van der Heijden vlot op een 0-2 voorsprong, maar daarna haperde de machine. GOZ kwam voor rust op 1-2 en liep daarna uit naar 3-2. Verder liet Schoonhoven het niet komen. Pieter Meijer zorgde in de 80ste minuut voor 3-3. In blessuretijd zorgde Rogier Peltenburg voor 3-4 en was Schoonhoven alsnog drie punten rijker.

DCV-CWO 3-2

Door een 3-2 zege op CWO is DCV dicht bij het behalen van de periodetitel. De Krimpenaren hebben een punt voorsprong op Piershil, dat Strijen een 1-1 gelijkspel toestond. DCV neemt het in het laatste competitieduel in Schiedam op tegen Kethel Spaland. Piershil gaat op bezoek bij Binnenmaas. DCV kreeg het zaterdagmiddag niet cadeau van CWO. De bezoekers namen voor rust een 0-2 voorsprong. De formatie van trainer Ronald Klinkenberg herstelde zich in het tweede bedrijf en poetste de achterstand weg door doelpunten van Johan van Wageningen, Patrick de Reuver en Guido van Oijen.

Lekkerkerk-IFC 1-4

Het seizoen zit er op voor Lekkerkerk. Het team van Fred van Zon ging op eigen veld met 1-4 onderuit tegen aanstaand kampioen IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht. "We hadden weinig in te brengen. De tegenstander was simpelweg een maatje te groot voor ons."