•
Foto: wijntjesfotografie.nl

Haastrecht klopt Stolwijk

De Stolwijkers moeten nu via de nacompetitie het derdeklasserschap zien te behouden.

Met vier overwinningen op rij leek Stolwijk op weg naar directe handhaving. Concurrent NOCKralingen, dat zondag verloor van kampioen Antibarbari, zou dan in de laatste wedstrijd verslagen moeten worden. Dit scenario kan de prullenbak in na de nederlaag.

Stolwijk startte -gesteund door een sterke wind in de rug- voortvarend en zette Haastrecht vast op eigen helft. Rechtsbuiten Rik van Eijk bleek een plaaggeest voor gelegenheidsback Jeffrey de Mooij, die hem in de beginfase zicht- en hoorbaar in het strafschopgebied neerlegde. Arbiter Pasman uit Gouda floot subiet.
"Ik zag die gele kaart en dacht: ook dat nog," merkte De Mooij na afloop op. "Ik raakte Van Eijk, maar tot mijn verbazing kreeg niet ik geel, maar van Eijk voor een schwalbe. Pasman had een strafschop aan Stolwijk moeten geven."
Vriend en vijand was het daarover eens, maar Pasman was onverbiddelijk. Echt geprotesteerd werd er niet. Alleen Stolwijk-trainer Bert Potuyt kwam ziedend zijn dug-out uit. Potuyt snapte er allemaal niks van. "Als wij die strafschop hadden gekregen en verzilverd, dan was het –o cliché- een heel andere wedstrijd geworden. Maar goed, we kregen daarna nog veel doelrijpe kansen en die gingen er ook niet in."
Haastrecht was duidelijk gekomen voor een punt. "We lieten Stolwijk het spel maken," meldde Jack Harmsen na afloop. "Met die wind wist ik dat het lastig zou zijn. Nadat ik Jeffrey de Mooij verving door Maik Backx kregen we meer grip op Rik van Eijk en was de angel uit de Stolwijkse aanval." Na rust sloeg Haastrecht genadeloos toe."
In de tweede helft verdedigde Stolwijk niet sterk en Haastrecht profiteerde daarvan. Nadat de Stolwijkse aanvalslinie zeker vier kopkansen onbenut liet, scoorde Niels Mulder uit een gemakkelijk gegeven vrije trap. "De beslissingen van de scheidsrechter waren niet in ons voordeel," merkte een zichtbaar geïrriteerde Potuyt nog op.
Stolwijk was amper bekomen van de tegengoal of nummer twee verdween achter Harvey van der Stelt. Na een handig overstapje van Stephan Bakker kreeg Niels Mulder alle tijd om een strakke voorzet af te leveren. De net ingevallen Thomas Ouwerkerk werkte de bal ondanks het 'tegensputteren' van Frank Hoogendoorn, die zich daarbij blesseerde, en doelman Van der Stelt de bal tegen de touwen. Stolwijk zette nog een keer aan, maar verder dan een inzet tegen de lat van Maik Richter kwam de thuisclub niet. "De enige troost is dat de concurrentie ook verloor, waardoor we rechtstreekse degradatie zijn ontlopen."