• Burgemeester Cazemier komt niet met lege handen.
• Burgemeester Cazemier komt niet met lege handen. Foto: Adri Verhoeven

Samen genieten van de kleine dingen

bergambacht • Het was vorige week dinsdag een feestelijke dag voor de 86-jarige Eef Heij en de twee jaar oudere Annie Heij-Verwaal. Het echtpaar vierde hun 60-jarig huwelijk in zorgcentrum Slothoven te Bergambacht.

Burgemeester Cazemier bracht het diamanten bruidspaar een bezoek en luisterde aandachtig naar hun levensverhaal. Zo vertelde dhr. Heij, dat hij zich de trouwdag nog als de dag van gisteren voor de geest kon halen. Vanuit zijn geboorteplaats Boskoop ging hij al vroeg richting Hazerswoude-Dorp, waar zijn bruid, in haar zelfgemaakte bruidsjapon, hem opwachtte. "Heel gelukkig waren we en ook al was het een bovenwoning, we hadden eindelijk ons eigen thuis." En terwijl hij verder vertelt over zijn werk als boomkweker en de geboorte van hun dochter en zoon, luistert zijn vrouw mee. Haar geestelijke gezondheid maakt dat zij niet meer aan de gesprekken kan deelnemen, ook al lijkt zij juist deze dag bijzonder goed gestemd. Met liedjes en lieve gebaartjes laat zij haar man weten zijn aanwezigheid op prijs te stellen.

"Haar ziekte maakte dat wij, nu zo'n anderhalf jaar geleden, moesten besluiten om mijn vrouw te laten opnemen. Want ook al ben ik een taaie, na vijf jaar dag en nacht voor haar gezorgd te hebben trok ik het ook niet meer". Het gescheiden leven doet Eef Heij pijn, maar wanneer hij begint over de vele en verre vakanties die hij samen met zijn vrouw maakte, keert de blijdschap terug. "Met de auto ieder jaar naar Oostenrijk en later met het vliegtuig naar tropische oorden. Nu zijn het nog de bezoekjes, en als het even kan een kleine wandeling, waar we samen van genieten."

Adri Verhoeven