Vooralsnog geen grotere supermarkt in Haastrecht

haastrecht • De projectontwikkelaar die zijn zinnen had gezet op de vestiging van een grote supermarkt op de Bleeklust-locatie in Haastrecht, heeft zijn plan ingetrokken.

Hij heeft de grond verkocht aan de gemeente Krimpenerwaard. In ruil daarvoor mag de projectontwikkelaar twee-onder-een-kapwoningen bouwen aan de Hoofdstraat in Bergambacht. Het college van B en W spreekt van een 'strategische aankoop' en wil daarmee de toegang tot bedrijventerrein Galgoord verbreden en verfraaien.

Volgens wethouder Jan Vente, die namens zijn afwezige collega Dilia Blok het woord voerde, kan het Haastrechtse bedrijventerrein wel enige impulsen gebruiken. "Deze kans deed zich opeens voor. Voor beide partijen is dit een prima deal", oordeelde Vente.

Of daarmee de zoektocht naar een locatie voor een grotere supermarkt in Haastrecht van de baan is, kon de wethouder niet aangeven. "Dat bepaalt de markt."

Wel heeft het huidige college twijfels over het streven van voormalig wethouder Bart Crouwers van de gemeente Vlist om het voorzieningenniveau in Haastrecht op peil te houden met een grotere supermarkt.

"Er is voor deze visie nauwelijks draagvlak bij de winkeliers. Vestiging van een supermarkt op een locatie op Galgoord is in onze ogen twijfelachtig. Het is te ver van het centrum en op winkelend publiek uit de omliggende kernen hoef je waarschijnlijk niet te rekenen", vult wethouder Ria Boere aan.