Stolwijk/Haastrecht klaar voor derby

stolwijk/haastrecht • Stolwijk deed goede zaken door in de strijd tegen directe degradatie concurrent Ommoord, dat stopt met zondagvoetbal, met 4-1 te verslaan.

Na een gelijkopgaande beginfase opende Joost van Niekerk na een een-tweetje met Tim Zijderlaan de score. Stolwijk bleef druk zetten en Rik van Eijk en Van Niekerk brachten de marge op drie goals. Een tegentreffer uit een strafschop werd direct beantwoord met de 4-1 van Tim Zijderlaan. "Het was cruciaal wie de eerste goal zou maken," analyseerde Stolwijk-trainer Bert Potuyt na afloop. "Na een pechvolle seizoensstart zit het ons de laatste weken mee. Bovendien toont het elftal wekelijks een enorme veerkracht. Als we de twee komende wedstrijden tegen Haastrecht en NOCKralingen winnen, dan kunnen we de Rotterdamse ploeg in punten nog achterhalen, mits het zondag verliest van koploper Antibarbari. Met een beter doelsaldo kunnen we ons zelfs nog veilig spelen."

Haastrecht-Zoetermeer 3-0

Na een ijzersterke start, die Haastrecht binnen het kwartier een 2-0 voorsprong opleverde, versloeg het team van Jack Harmsen Zoetermeer met 3-0. Stefan Bakker en Job van Welie troffen al snel doel. Toen Bakker voor rust het goede spel van de thuisclub beloonde met de derde Haastrechtse treffer en na de rust de Haastrechters de zege niet meer uit handen gaven, konden de rekenmeesters aan het werk.

"We hebben nog een punt nodig om ons veilig te spelen," rekende Harmsen voor. "Als we onze twee laatste wedstrijden tegen Stolwijk en ASW winnen, kunnen we zelfs nog de derde periodetitel winnen. Na Hemelvaartsdag gaan we op vrijdag volle bak trainen. Zondag zullen we er staan in Stolwijk. We geven niets cadeau."