• DCV-aanvoerder Tim van Diejie.
• DCV-aanvoerder Tim van Diejie. Foto: wijntjesfotografie.nl

DCV na winst zeker van handhaving

krimpen a/d ijssel • DCV leverde degelijk werk af door Strijen op een efficiënte manier met 2-0 te verslaan.

De Krimpenaren controleerden de wedstrijd van begin tot het eind en speelden zich door deze overwinning in veiligheid.

Trainer Ronald Klinkenberg kan zich op 30 mei met een gerust hart een nieuwe knie laten aanmeten, want DCV hoeft zich geen zorgen meer te maken over de nacompetitie. "We hebben geen kansen weggegeven en tweemaal gescoord. Ons scenario verliep geheel naar wens." DCV had zelfs vaker de bal tussen de palen kunnen schieten, maar na de 2-0 mikten de aanvallers de bal over en naast. De thuisclub sloeg in de eerste 25 minuten toe. Nadat Strijen in slaap was gesust, profiteerde aanvoerder Tim van Diejie van onoplettendheid door een pass van Johan van Wageningen foutloos af te ronden: 1-0. Daarna verraste Patrick de Reuver de doelman van Strijen met een fraaie omhaal: 2-0. "Je moet geluk hebben bij zo'n actie, maar de keeper verwachtte de bal niet", lachte de spits na afloop. De Reuver (25) stopt overigens na dit seizoen met prestatievoetbal. Hij zet zijn loopbaan voort bij een vriendenteam van Dilettant.

DCV koesterde de voorsprong in de tweede helft en ving het krachteloze offensief van Strijen eenvoudig op. De bezoekers leken geenszins van plan hun strijd om de derde periodetitel voort te zetten. ,,Er was geen beleving", mopperde trainer Geert Meijer. "Dat is vaker het geval. Daarom hebben wij in de eerste klasse niets te zoeken." Uitblinkers bij DCV waren Martin van Buren en Fabio Vrolijk. Vleugelverdediger Van Buren is sinds drie weken weer van de partij en viel op door zijn onverzettelijkheid.