• Marjolein Verhoef in haar winkel Green Picnic.
• Marjolein Verhoef in haar winkel Green Picnic. Foto: Floris Bakker

Nieuw: Green Picnic

schoonhoven • De Haven in Schoonhoven is een nieuwe winkel rijker: Green Picnic. Marjolein Verhoef verkoopt in haar pop-up store op nummer 31 hippe en duurzame producten.

Zoals de naam al doet vermoeden, is er in de winkel van alles verkrijgbaar om je picknick, barbecue of buitenfeestje leuker te maken. En milieuvriendelijker. Marjolein wijst naar het bio wegwerpservies. "Dat is gemaakt van geperste palmbladeren. Na een feestje kun je het zo met de restjes in de gft-bak gooien. Het breekt vanzelf af."

Je kunt prima duurzaam winkelen bij Green Picnic. Zo verkoopt Marjolein onder andere meubels, tassen (gemaakt van gerecyclede materialen), manden, tafelkleden en plaids van biologisch katoen, olijfhouten tapasplanken en de bekende waterflesjes van Dopper. Verder een grote collectie herbruikbare bamboe serviezen. "Heel hip en verantwoord, maar vooral mooi en zeker niet duur. Bovendien bieden dit soort producten op termijn voordelen. Ze gaan langer mee en belasten het milieu niet als je ze weggooit."

Green Picnic komt voort uit de gelijknamige webshop van Marjolein. "Ik wilde graag mensen bewuster maken van de mooie duurzame alternatieven die er zijn voor alle plastic wegwerpartikelen."


Pand

Toch wilde Marjolein, naast haar webshop, ook graag een fysieke winkel. "Ik zit dagelijks achter de computer, maar vind het ook leuk om contact te hebben met m'n klanten. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een geschikt pand in Schoonhoven. Waarom hier? Ik ben geboren en getogen in Schoonhoven en vind het nog steeds een geweldig leuke plaats." Marjolein is overigens een bekend gezicht in het Schoonhovense winkelcentrum. Zo stond ze jarenlang in de zaak van haar ouders: Expert Verhoef. En tot acht jaar geleden had ze haar eigen speciaalzaak in verlichting. "Ik word best vaak herkend door klanten", lacht ze. "Dan komen ze hier binnen en zeggen: 'oh, ben jij het'. Dat is wel grappig."

Green Picnic is woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur open. De webshop is 24 uur per dag bereikbaar.

q www.greenpicnic.nl