• David Verweij in duel.
• David Verweij in duel. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Benschop pakt de volle buit

benschop • Benschop pakte in de strijd tegen degradatie belangrijke punten door middenmoter De Meern met 1-0 te verslaan. Melvin Klomp maakte de enige treffer.

Oude tijden herleefden zaterdag bij tweedeklasser Benschop, dat niet veel won de twee afgelopen seizoenen. Na het laatste fluitsignaal sprong het publiek juichend overeind op de tribune. Interim-voorzitter Leo Oudshoorn feliciteerde elke speler persoonlijk, voordat zij de kleedkamer in gingen. De Benschoppers kregen eindelijk eens loon naar werken en Frenk van der Kleij trok een glimlach van oor tot oor. "Winnen was een vereiste vandaag," vertelde de opgeluchte Benschop-coach na afloop. "Gelukkig viel de goal voor ons nu eens aan de goede kant."

Na een doelpuntloze eerste helft, waarin beide ploegen weinig kansen creëerden, was het spel na rust eveneens risicoloos. Bij balverlies zakten de ploegen direct in. Waar Benschop het met de lange bal probeerde, maakte De Meern opbouwend wel gebruik van het middenveld. Een kans uit een doodspelmoment zou de wedstrijd beslissen. Invaller Sander Klomp schoot de bal uit een vrije trap met een stuit richting eerste paal. De doelman van De Meern verslikte zich in de inzet, waarna Melvin Klomp attent genoeg was om het buitenkansje te verzilveren. "Ik verwachtte de bal bij de tweede paal en liep hard het strafschopgebied binnen," zei Melvin Klomp. "En was er daardoor als eerste bij toen de keeper de bal niet onder controle kreeg." Benschop consolideerde zijn voorsprong in de slotfase met veel inzet. Invaller Niels de Jong, die tobt met een heupblessure, was nog dichtbij een tweede treffer.