Start Nieuw-Hooijkaas

schoonhoven • Wethouder Dilia Blok gaf vanmiddag (dinsdag) het officiële startsein voor de bouw van 27 woningen op de Hooijkaas-locatie in Schoonhoven. Zij deed dit door met een druk op de knop de eerste -trillingvrije- paal de grond in te draaien.

De locatie ligt vanaf 2004 braak en is sinds 2014 tijdelijk als plantsoen ingericht. Dinsdag kwam het moment waarnaar lang is uitgekeken: de start van de bouw van 27 woningen.

Op deze locatie verschijnen in de komende anderhalf jaar verschillende woningtypes. Van appartementen en studio's tot herenhuizen en stadswoningen. De nieuwbouw past qua architectuur in de historische binnenstad van Schoonhoven.

De unieke ligging van het project brengt naast bijzonder wonen nog meer met zich mee. Er moeten enkele maatregelen worden getroffen om hier te kunnen bouwen. Palen worden niet geslagen, maar de grond in gedraaid.

Verder wordt in het midden van het bouwterrein een bouwkraan opgebouwd en wordt er direct 'vanaf de vrachtwagen' gebouwd. Ruimte voor opslag van bouwmateriaal is er namelijk niet. Op de Korte Dijk, in de Molenstraat en 't Klooster worden verkeersmaatregelen genomen die het bouwen mogelijk maken. Meer informatie: www.nieuwhooijkaas.nl