'Hoop in september terug te keren in politiek'

stolwijk • Willem Schoof zegt zich goed te voelen en dat hij eind september in de lokale politiek hoopt terug te keren. Bij de voorman van Gemeentebelang Krimpenerwaard (VGBK) werd begin dit jaar een tumor uit zijn dikke darm verwijderd. Momenteel ondergaat hij chemotherapie.

"Ik hoop op een goede afloop. Maar zoals het nu gaat, teken ik er voor", zei hij in de 'Infoshow' van RTV Krimpenerwaard. In januari kreeg Schoof te horen dat er een tumor in zijn dikke darm zat. Schoof: "Die is vervolgens netjes verwijderd. Ik had geen uitzaaiingen, dus daar waren we in huize Schoof heel blij mee." Wel kreeg hij aansluitend aan de operatie 24 weken chemotherapie. "Daar zit ik nu middenin."

Dat was één van de redenen waarom de Stolwijkse docent besloot om tijdelijk een stapje terug te doen uit de lokale politiek. Pascal van der Hek heeft hem opgevolgd als interim-fractievoorzitter. Zijn taken in de raad zijn overgenomen door Eddo Mondriaan. Schoof: "Het gaat eigenlijk heel goed met me. Ik heb wel wat kleine bijwerkingen, maar die mogen nauwelijks naam hebben. We staan er positief in. Ik bezoek nog geen raads- en commissievergaderingen."

Devies

Schoof was wel aanwezig bij de installatie van Roel Cazemier als nieuwe burgemeester van Krimpenerwaard. "Dat hele proces heb ik van dichtbij meegemaakt. Achter de schermen doe ik nog wel het een en ander, maar rust is voorlopig het devies."

Schoof hoopt eind september - na het zomerreces - weer in de frontlinie te staan. "Politiek is mijn lust en leven." De politicus ontving veel steunbetuigingen. "Kaarten en bloemen. Dat was geweldig. Het blijkt maar weer dat je niet alleen staat. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan. Ik wil iedereen daarvoor bedanken."

Pieter van der Laan