• Gedeputeerde Janssen, B&W en de schutters.
• Gedeputeerde Janssen, B&W en de schutters. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Oplevering 'Buiten de Veerpoort'

schoonhoven • De eerste fase van het project Herinrichting Buiten de Veerpoort in Schoonhoven is donderdag feestelijk opgeleverd.

Het project maakt deel uit van de totale herinrichting van het gebied Buiten de Veerpoort. De herinrichting moet het gebied aantrekkelijk maken voor verblijf en de geschiedenis van Schoonhoven als vestingstad binnen de Oude Hollandse Waterlinie zichtbaar maken.

Door middel van een herinrichting van de rijbanen van de N216 en het gebruik van aangepaste verhardingsmaterialen is de oude waterloop voor de vestingwal langs inzichtelijk gemaakt. Daarnaast is het eerste deel van de muur in de vestingwal, dat deel uitmaakte van de linie, gerestaureerd. De herinrichting van de rijbanen zorgt voor een betere scheiding van het voor de pont wachtende en het passerende verkeer.

Om de loop van dagjesmensen naar de stad beter te kunnen faciliteren is een tweede grote parkeerplaats aangelegd tussen de dijk en de N216. Het project is mede gefinancierd uit de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie van de provincie Zuid Holland.

Bij de feestelijke oplevering waren Gedeputeerde Janssen, het college van B&W van de gemeente Krimpenerwaard en diverse genodigden die bij het project betrokken zijn geweest aanwezig. Na de ontvangst volgde een wandeling door het projectgebied, waarbij de gedeputeerde door schutters begroet werd. De wandeling eindigde op de nieuwe parkeerplaats aan de N216, waar Janssen en de wethouders Dilia Blok en Ria Boere symbolisch de laatste boom plantten.