• Lucienne (l) en haar vriendin Margit in de ijssalon.
• Lucienne (l) en haar vriendin Margit in de ijssalon. Foto: Adri Verhoeven

Nieuw in Lopik: ijssalon Scoop

lopik • Een ijsje eten bij Scoop: vanaf aanstaande vrijdag is dat mogelijk. De familie Overbeek opent dan aan de Rolafweg Noord 42c in Lopik een ijssalon.

Hier vindt de ijsliefhebber naast een kleine vijftig smaken boerderij-ijs ook een kopje koffie of thee met appelgebak, frisdrank, diverse panini's of een tosti. Om precies 14.00 uur openen eigenaresse Lucienne en haar vriendin Margit de deuren en is iedereen welkom om gratis een bolletje ijs te komen proeven.

Het openen van een eigen ijssalon is voor Lucienne Overbeek een volgende stap in haar ondernemerschap. Na negen seizoenen ambachtelijk ijs bereiden en verkopen aan de regionale horeca en voorbijgangers op haar ijsboerderij Luciano aan de Lekdijk West, ging zij op zoek naar een manier om op een andere wijze haar product aan de man te brengen. "Persoonlijk contact met de klanten en hopelijk met eigen ogen ervaren hoe ze van het ijs genieten: dat is wat ik voor ogen heb", aldus de onderneemster.

Haar vriendin Margit bracht uitkomst. "Als jij in het centrum van Lopik een ijssalon opent, kom ik je helpen", luidde het aanbod. Hierdoor en dankzij het enthousiasme van haar drie dochters, die ook graag de handen uit de mouwen steken, kan de ijsproductie thuis op de boerderij gewoon doorgaan, kunnen voorbijgangers in het weekend op de Lekdijk zelfs nog een ijsje komen eten en gaat het Lucienne lukken om haar droom te verwezenlijken. "Het lijkt mij geweldig om steeds meer mensen te laten proeven van ons eigengemaakte product, waarvoor onze eigen koeien de hofleveranciers zijn."

De ruime ijsbar bij Scoop zal gevuld zijn met steeds wisselende smaken. "Ik heb plaats voor 24 soorten en de klant zal straks bepalen welke smaken favoriet zijn." Natuurlijk heeft Lucienne ook haar eigen voorkeur. "Hardlopers zijn altijd stracciatella en stroopwafelijs. Maar wat te denken van de smaken sinaasappel-mascarpone, bokkenpootjes of yoghurtijs." Lucienne verklaart daarbij dat de ingrediënten uiteraard de smaak bepalen, maar dat de volle melk van haar eigen koeien allesbepalend is.

Lucienne en Margit ontmoeten belangstellenden graag aanstaande vrijdag vanaf 14.00 uur. Voor hen die Scoop en de dames wil verassen: Lucienne en Margit stellen een gift zeer op prijs. Het totaalbedrag zal namelijk worden gedoneerd aan Stichting ALS.

Adri Verhoeven