Vijf tips over woningoverval

lopikerkapel • Bij de politie zijn na de uitzending van Opsporing Verzocht afgelopen week vijf tips binnengekomen over een woningoverval die vorig jaar in Lopikerkapel is gepleegd.

Tijdens de overval, die in de nacht van 13 op 14 september 2015 plaatsvond, werden de man (61), zijn vriendin (48) en haar zoontje (12) in hun chalet aan het Kapelsepad door drie daders vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen.

Kluis

De overvallers dachten dat er een kluis in de woning was. Ondanks dat de man des huizes meermaals aangaf dat ze verkeerd geïnformeerd waren, werd hij zo hard geslagen en geschopt, dat de schoenafdruk van één van de daders in zijn rug stond. Pas na een half uur verlieten de drie mannen het chalet.

Ondanks hun bivakmutsen werden alle drie de daders begin twintig geschat en ze waren alle drie slank.

Accent

De dader met het vuurwapen, die de man bedreigde en sloeg, had een licht getinte huidskleur, was 1.75 tot 1.80 meter lang en sprak Nederlands met een licht Marokkaans accent. Hij droeg donkere sportkleding van het merk Adidas met een capuchon.

Cash

Ook de tweede dader droeg mogelijk donkere sportkleding van Adidas. Hij zou net zo lang zijn, maar een meer getinte huidskleur hebben. Dader drie had ook een meer getinte huidskleur en was net iets langer dan de anderen. Naast wat cash geld namen de daders een MacBook mee. Verder een paar opvallende oorbellen.

Zie ook: www.web.avrotros.nl/opsporingverzocht