Haastrecht kijkt omhoog

haastrecht • Haastrecht won zondag voor de derde keer op rij. Bodegraven werd op sportpark Wilgenoord met 2-1 verslagen.

Beide ploegen stonden gelijk in punten op een nacompetitieplaats en wilden niet verliezen. Haastrecht-doelman Rob de Wit voorkwam in de beginfase met een fraaie redding een achterstand. De openingstreffer van Stefan Bakker gaf enige lucht, maar de gasten lieten zich niet wegzetten. "Er zat meer spanning in de wedstrijd, dan voetbal," erkende Haastrecht-trainer Jack Harmsen, wiens contract nog niet verlengd is. Rob de Wit coachte de verdedigers optimaal, maar ook hij kon niet voorkomen dat Bodegraven langszij kwam. Stefan Bakker schoot Haastrecht in de slotfase naar de winst.

In een zeer matig duel versloeg Gouderak het Boskoopse Floreant met 0-1. Het enige doelpunt viel in de 90ste minuut en kwam op naam van de 16-jarige Bob Olde Heuvelt. Hij schoot de bal vanaf elf meter achter de Floreant-doelman.

Cabauw verloor met 0-2 van het Schiedamse SVV. Deze club kreeg van stadgenoot en zondageersteklasser SVDPW, die zijn selectieteams terugtrok, een compleet elftal 'cadeau'. "Dit is competitievervalsing," baalde Cabauw-trainer Richard Mank. "Maar volgens de KNVB mag dit gewoon, dus er is niets aan te doen."

Ammerstol behaalde een prima 2-3 overwinning op VEP. Reeds in de eerste minuut trof Thijs Schmidt het doel van VEP na een voorzet van Jesse de Bruin. Dezelfde speler stond aan de basis van nummer twee door Twan Schmidt een vrije doortocht te gunnen. Uit het niets kwam VEP vervolgens op 1-2 waardoor Ammerstol de kluts kwijtraakte en de voorsprong inleverde na een strafschop. Maar ook Ammerstol kreeg daarna een penalty, die door Jori de Lange tot doelpunt werd gepromoveerd: 2-3.