• Christian Both in duel met een ASW’er.
• Christian Both in duel met een ASW’er. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Stolwijk verliest cruciaal duel

stolwijk • Stolwijk verloor op eigen veld met 1-3 van hekkensluiter ASW uit Waddinxveen. De Stolwijkers kunnen nu degradatie naar de vierde klasse nauwelijks nog ontlopen.

Verliezen bij Stolwijk zou voor ASW, dat in twintig wedstrijden slechts negen punten bij elkaar speelde, praktisch het einde van het derdeklasserschap betekenen. Stolwijk zou bij winst Ommoord, dat nog op bezoek komt, in het vizier krijgen. Deze mogelijkheid -het bereiken van de nacompetitie- is nu ver weg voor de ploeg van Bert Potuyt, die alleen Nick Stoppelenburg vanaf de penaltystip zag scoren. "Bij ASW ging zo'n beetje elke kans erin," merkte hij na afloop op. "Maar eerlijk is eerlijk: bij ons was de instelling niet goed. Zo win je nooit. We misten voorin een aanspeelpunt door het ontbreken van de geblesseerde Marco Verkaik. Niemand van ons kon een stempel op de wedstrijd drukken."

De bezoekers namen de leiding na een defensieve fout bij de thuisploeg. Ook de tweede treffer viel uit het niets. Na een slim genomen vrije trap belandde de bal bij een mee naar voren gekomen Waddinxveense verdediger, die de bal half raakte, maar deze wel in de verre hoek zag verdwijnen.

Een benutte strafschop vlak voor rust van Nick Stoppelenburg, die in het strafschopgebied neergelegd werd, gaf de Stolkers nog enige hoop.

In de tweede helft bracht ASW de marge echter weer op twee. Poyut bracht extra spitsen in het veld, maar de invallers Maik Richter en Niels Verkade konden net als hun voorgangers Tim Zijderlaan en Christian Both geen potten breken.