• Remaiko: 'Het is belangrijk om bij te blijven'.
• Remaiko: 'Het is belangrijk om bij te blijven'. Foto: Adri Verhoeven

Kapper Remaiko weer genomineerd

schoonhoven • Remaiko Rijneveld uit Schoonhoven heeft wederom een nominatie in de wacht gesleept voor de meest prestigieuze haarmodewedstrijd voor creatieve kappers in Nederland.

In Londen had de laatste ronde van de jurering plaats voor de Nederlandse verkiezing voor de Coiffure Award. De gala-uitreiking heeft zondag 1 mei plaats in Studio21 te Hilversum en wordt gepresenteerd door Johnny de Mol. Haarstylisten uit binnen- en buitenland omschrijven dit evenement als de belangrijkste wedstrijd op hun vakgebied, die wordt georganiseerd door Schwarzkopf en het vakblad 'Coiffure'.


Stormloop

Deelnemers werd gevraagd een professionele fotoserie van maximaal vier foto's in te zenden, waarin het vakmanschap optimaal tot zijn recht zou komen. Dat leidde tot een ware stormloop van creatieve inzendingen met foto's, die volgens de jury geschikt zijn voor toonaangevende internationale modemagazines. Remaiko Rijneveld, eigenaar van Remaiko's Haircompany aan de Dam in Schoonhoven, investeerde eveneens geld en vrije tijd voor de inzending. Hij behoort tot de tien finalisten. "Het beeld dat ik wilde laten zien is een aangepaste gepersonaliseerde coupe voor iedereen. Zo werken wij ook in de zaak. De coupes bevatten vaktechnisch moeilijke elementen met een creatieve twist. Kleding, make-up en fotografie moeten, evenals als het haar, in balans zijn om in aanmerking te komen voor een nominatie. Ik ben er best trots op." Het is niet de eerste keer dat een kapper van Remaiko's Haircompany is genomineerd voor de Coiffure Award. Vorig jaar viel die eer aan Cor Heek. Die behoort dit jaar tot de beste vijftien. De mooie prestaties van de kappers blijven niet onopgemerkt. "Klanten vragen er naar en leven met ons mee", aldus Remaiko. "Heel leuk om mee te maken. Het geeft ook aan dat we als kapsalon niet stilstaan. De mode verandert snel en dat vraagt veel creativiteit. Het is dus belangrijk om bij te blijven op het gebied van de laatste kniptechnieken. Dat maakt ons vak ook zo leuk."


q www.remaikoshaircompany.nl