Serviceloketten sluiten per 1 augustus

stolwijk • De serviceloketten in de voormalige gemeentekantoren sluiten per 1 augustus. Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard moeten dan voor hun documenten naar het Klant Contact Centrum (KCC) in Stolwijk. De reisbescheiden worden daarna desgewenst door een koerier kosteloos thuisbezorgd.

Dat stelt wethouder Lavinja Sleeuwenhoek voor aan de gemeenteraad. Ze gaf in een toelichting aan dat de stuurgroep in 2014 het besluit nam om een Klant Contact Centrum (KCC) op te starten met daarnaast in elk voormalig gemeentekantoor een serviceloket met beperkte openingstijden. "Eind 2015 heeft een evaluatie plaatsgevonden. Bij de presentatie aan de gemeenteraad heb ik aangegeven dat ik een raadsvoorstel zal opstellen over de toekomst van de serviceloketten."

Sleeuwenhoek meent dat er genoeg redenen zijn om de dienstverlening te centraliseren. "Er is minder noodzaak om naar de balie te komen. Steeds meer producten kunnen via internet worden geregeld. Er zijn daarnaast ontwikkelingen rondom de digitalisering van geboorteaangiften en aanvragen van rijbewijzen. Als men vanwege lichamelijke beperkingen niet in staat is om naar de balie te komen, gaat het KCC naar de klanten toe."

Door het sluiten van de serviceloketten komen volgens haar budgetten vrij die de gemeente kan gebruiken voor de modernisering van de dienstverlening. "De belangrijkste reden voor een bezoek aan de serviceloketten is het reisdocument. Door deze dienstverlening te moderniseren via het thuisbezorgen hoeven mensen niet twee keer te komen. Er is nog geen budget begroot voor het thuisbezorgen van reisdocumenten."