Opening toeristisch seizoen

k'waard • In het bijzijn van meer dan 75 recreatieve ondernemers werd donderdag het toeristisch seizoen van de Krimpenerwaard geopend.

De aanwezigen luisterden naar presentaties en genoten van een ontbijt bij Kaasboerderij Hoogerwaard in Ouderkerk, samengesteld door streekproducten uit de Krimpenerwaard.

Het ontbijt werd georganiseerd door VlistOnderneemt, Stichting Promotie Krimpenerwaard en Zilverstad Marketing. De ondernemers werden door Michiel van der Schaaf bijgepraat over de vele ontwikkelingen, kansen en samenwerking in het gebied. Ook was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over kansen en mogelijkheden en het opdoen van nieuwe relaties.

Wethouder Dilia Blok presenteerde de nieuwste folder die dit seizoen volop verspreid gaat worden: 'Welkom in de Krimpenerwaard'. Deze folder is ook in het Engels verschenen en daarom een mooie kennismaking met het gebied voor alle recreanten en toeristen.

Ook werd de evenementenfolder nieuwe stijl, met een overzicht van alle evenementen in de Krimpenerwaard gepresenteerd. Met het uitgeven van een gezamenlijke evenementenfolder, met daarin het aanbod aan evenementen in Schoonhoven aan de ene zijde en het aanbod van evenementen in de Krimpenerwaard aan de andere zijde, laten de organisatoren van deze bijeenkomst zien dat de Krimpenerwaard en Schoonhoven elkaar kunnen versterken.

Verder werden de ondernemers geïnformeerd over de plannen van Groenalliantie Midden-Holland voor het Loetbos en de Krimpenerhout.

Schoonhoven ontwikkelt een eigen app met alle informatie over Schoonhoven en de Krimpenerwaard krijgt tweemaal per jaar een eigen 'pop up' foodfestival.