• Rob Zilverberg met enkele leerlingen voor de school.
• Rob Zilverberg met enkele leerlingen voor de school. Foto: Adri Verhoeven

'Emma' zwaait Rob Zilverberg uit

schoonhoven • Met de rode loper werd hij 's ochtends op de splinternieuwe locatie Thiendenland binnengehaald en op de hoofdvestiging aan de Jan Kortlandstraat 's middags uitgeluid.

Na vijftien jaar is directeur Rob Zilverberg van de Koningin Emmaschool toe aan iets nieuws. Bovendien kreeg de scheidende directeur in twee jaar tijd twee hartinfarcten. Reden om het even kalmer aan te doen. Wat hij na zijn re-integratieprogramma gaat doen, is niet bekend. "Ik heb een loopbaanbureau ingeschakeld."

Zilverberg nam woensdagmiddag met een receptie afscheid van collega's en ouders. Vorige week speelde hij met zijn muzikale partner Arent liedjes op zijn klarinet voor alle groepen; nu waren de kinderen aan de beurt om hem toe te zingen. "Het was een gedenkwaardige dag." De directeur werd door sprekers geprezen om zijn openheid, muzikale activiteiten en vernieuwingsdrang. "Je kon lekker doordrammen", sprak zijn rechterhand Ineke Kooiman. "Je hebt deze school in een nieuw jasje gestoken en je ingezet voor de brede school in Schoonhoven-Oost. Na jaren vol tegenslagen is dat uiteindelijk gelukt."

Zilverberg was ook initiatiefnemer van het continurooster, dat nu door alle Schoonhovense basisscholen wordt gehanteerd. Even gemakkelijk was de periode niet. De directeur botste met enkele ouders van groep 5, die zich tegen de verplaatsing van hun kroost verzetten. In oktober 2015 kwam daar een naar incident met een leerkracht, die een leerling vastbond op een stoel, bij. Niettemin kijkt Rob Zilverberg vooral met plezier terug op de Emmaschool. "Anders was ik niet vijftien jaar gebleven."