• Wim van Gessel in de 'Oude Apotheek'.
• Wim van Gessel in de 'Oude Apotheek'. Foto: Robert van der Hek

'Fiscale huisarts' weet raad

schoonhoven • Hij ziet zichzelf als een 'fiscale huisarts'. "In de meeste gevallen weet ik raad en anders verwijs ik door naar een specialist."

Wim van Gessel wil met zijn Omnium Fiscaal Advies 'fiscaal en financieel advies voor iedereen bereikbaar maken'. De inwoner van Lopik richt zich daarbij op bedrijven én particulieren. Om zijn diensten betaalbaar te houden, hanteert hij een laagdrempelig tarief. "Ik heb geen duur kantoor en mijn pak heb ik sinds mijn laatste werkbetrekking afgezworen. Het gaat wat mij betreft om de vakkennis en niet om uiterlijk vertoon. Ik heb een uurtarief, maar veel liever maak ik een totaalprijs, zonder nacalculatie voor eventuele meerkosten." Hij werkte voorheen voor enkele grote en kleinere kantoren, maar kwam in 2014 op eigen benen te staan. "Ik begon op nul. Het was een spannende periode, waarin ik veel tijd heb geïnvesteerd in netwerken."

Het wierp zijn vruchten af. "Helemaal toen ik vorig jaar mijn intrek nam in de 'Oude Apotheek' te Schoonhoven. Voorheen was ik vanuit huis werkzaam, maar dat gaf wat praktische problemen. Zoals: hoe ontvang ik mijn klanten? Vanuit de Oude Apotheek is dat beter geregeld. Ik ontmoet hier bovendien andere ondernemers en werk vanuit een prettig ondernemersklimaat."

Wim zet zijn diensten regelmatig in voor administratiekantoren. "Het gaat dan vaak om 'éénpitters', die een deel van hun werk uitbesteden. Zelf doen ze het basiswerk en ik krijg dan -zoals ik het zelf noem-, de krenten uit de pap. Voorbeelden daarvan zijn het begeleiden van een bedrijfsopvolging of het omzetten van een eenmanszaak naar een BV. Daar bijt ik me graag in vast." Hij kan bogen op veel vakkennis , zowel op fiscaal als financieel terrein. "Ik noem mezelf wel eens een vakidioot. Ik zuig alle informatie op. Daar doen mijn klanten hun voordeel mee."

Wim probeert zo bereikbaar en vernieuwend mogelijk te zijn: "Ik heb een wekelijks inloopspreekuur en geef desgewenst advies via Skype of email. Ook in de belastingaangifte kan ik een rol spelen. De Belastingdienst heeft het merendeel van de gegevens vooraf al ingevuld, maar het kan geen kwaad om een extra check te laten uitvoeren." Zie ook: www.omniumfiscaaladvies.nl

Robert van der Hek