• Donnie en haar dochter Babette exploiteren Het Witte Hof.
• Donnie en haar dochter Babette exploiteren Het Witte Hof. Foto: Stephan Tellier

'Witte Hof' klaar voor nieuw seizoen

haastrecht • Laat de lente maar komen: Het Witte Hof is er klaar voor.

Donnie en Babette Diemel -moeder en dochter- hebben niets aan het toeval overgelaten om het de gasten naar de zin te maken. Zo is onlangs het meubilair op het terras vernieuwd. Sinds beiden het karakteristieke partycentrum in hartje Haastrecht overnamen –september 2015-, hebben ze over klandizie niet te klagen. "Vanaf het begin zit de loop er goed in", blikt Donnie, die de nodige horeca-ervaring heeft, tevreden terug. "Ik heb samen met mijn man Gerard diverse horecagelegenheden in de regio gerund, maar Het Witte Hof stond altijd nog op mijn verlanglijstje. Toen de mogelijkheid zich aandiende om het te pachten, hebben we die met beide handen aangegrepen."

Ook dochter Babette zag de kansen die het fraaie partycentrum biedt. "Ik had net de middelbare Hotelschool in Den Haag afgerond en zat te dubben over een vervolgopleiding. Het Witte Hof biedt een mooie werkervaring, die ik op termijn wil combineren met een nieuwe opleiding." Het partycentrum is zeer veelzijdig: het biedt alles tussen een verjaardagspartijtje en uitgebreid huwelijksfeest. "Voor kleine groepen tot zo'n 30 personen hebben we het Boenhuijs beschikbaar", meldt Donnie. "Dit originele boenhok, waarin vroeger de melkbussen werden schoongemaakt, is door de eerste eigenaar achter Het Witte Hof geplaatst. Het is een unieke en originele setting voor een intiem feestje, waarbij gebruik kan worden gemaakt van het aangrenzende terras aan de Hollandsche IJssel." De IJsselzaal is bestemd voor de grote(re) feesten. "We zijn gespecialiseerd in bruiloftsfeesten, waarbij Het Witte Hof ook een officiële trouwlocatie is."

In oktober 2012 onderging het monumentale pand een ware metamorfose. Hier maken Donnie en Babette dankbaar gebruik van. "We hebben er wel een persoonlijke touch aan gegeven, maar het was eigenlijk helemaal af toen we er in gingen." Voor de brasserie is het in het weekend verstandig om vooraf te reserveren. "Regelmatig moeten we de schuifwand openen om meer eetgelegenheid te creëren", is de ervaring in het eerste half jaar. Ook de kaart is veelzijdig: van een kopje koffie met appeltaart tot een volledig verzorgde maaltijd. "We krijgen regelmatig enthousiaste reacties over de verse groenten en gezellige sfeer. Mensen vinden het net een huiskamer en dat is toch een mooi compliment!"

Robert van der Hek